Híradó

Rendőrök mentek a férfiért, aki a biciklis balesete után nem várta meg az ultrahangot a sürgősségin és hazament

Heer OrsolyaHeer Orsolya

2023. június 1. 19:17

Rendőröket küldött a nyíregyházi kórház egy kerékpáros balesetet szenvedő férfiért, miután szó nélkül hazament a kórházból. A rendőrök egy elmaradt ultrahang vizsgálat miatt csöngettek hajnalban a lakásánál. Zacher Gábor azt mondta a híradónak, nem egyedi esetről van szó, a sürgősségi orvos ilyen esetekben indokoltan küld rendőrt a betegért.

Balogh József, energetikai szakértőként gyakran nyilatkozik, azt meséli, hogyan esett el új kerékpárjával május elején. A baleset után mentővel vitték a nyíregyházi kórházba. Rövid idő alatt megvizsgálták és bekötözték a sebeit, egy ultrahang vizsgálatra viszont sokat kellett volna várnia. Ezért úgy döntött, azt másnap magánrendelésen végezteti el.

Hajnali 1 óra 21 körül két rendőr elkezdett csengetni, meg verte az ajtót, hogy őket kiküldték a kórházból, hogy én otthagytam a kórházat zárójelentés nélkül és, hogy menjünk vissza

– mesélte a férfi.

A rendőrök végül mentőt is hívtak hozzá. Balogh József telefonjának adatai szerint pár perc alatt beértek a kórházba.

Bevittek a kórházba, hajnali 1 óra 40 körül megcsinálták az ultrahangot, megállapították, hogy semmi bajom sincs, ideadták a zárójelentést, ez volt 13 perc

– mondta.

A konkrét esetről a betegjogokra hivatkozva a nyíregyházi kórház nem adott tájékoztatást, de azt írtak, ha valaki szó nélkül távozik a kórházból, és az orvos szerint „a beteg életveszélyes állapotba kerülhet amiatt, hogy nem várta meg a szükséges vizsgálatokat, az ellátóhelynek az esetet be kell jelentenie a rendőrségre".

Zacher Gábor 40 éve dolgozik sürgősségi ellátásban, azt mondja nem egyedi eset, hogy egy kórház rendőrt küld a betegért.

Ilyenkor ezt úgy nevezzük, hogy önkényesen távozik a beteg és bizony, bizony, ha felmerül, hogy a távozása kapcsán szenvedhet olyan egészségkárosodást, ami akár maradandó sérülést, akár halált is okozhat, akkor bizony lehetőség van arra, hogy értesítsük a hatóságot

Zacher Gábor azt tanácsolja, ha valaki nem szeretne megvárni egy vizsgálatot, és saját felelősségre távozna a kórházból, akkor azt mindenképpen jelentse be az illetékes szakorvosnak vagy műszakvezetőnek, és írja alá a szükséges dokumentumokat.

 

#Híradó#Videó#Belföld#top hírek#rtl#nyíregyházi kórház#baleset#ultrahang#rendőrök

Címlapról ajánljuk