Híradó

Túl szigorúnak találták a korábbi ítéletet Novozánszki Fanni ügyében

Ződi PéterZődi Péter

2023. május 17. 18:35

Jogerős ítélet az egykori valóságshow szereplő Novozánszki Fanni ügyében. Enyhítettek a megölésével vádolt férfi büntetésén. 25 év helyett, 20-at kell fegyházban töltenie. Ráadásul jó magaviselet esetén akár hamarabb is szabadulhat. A prostituáltként dolgozó nő 2017 novemberében tűnt el. A holtteste azóta sem került elő. A megöléséért most jogerősen elítélt férfi végig tagadta bűnösségét.

Messziről hallatszott a folyosón, hogy hozzák a vádlottat. Csörgött a lánc a lábán és a kezén is. A szokásokkal ellentétben a bíróság előtt, a tárgyalóteremben sem lazítottak a bilincsen. A férfit azzal vádolják, hogy még 2017-ben megölte a korábbi valóságshow szereplőt Novozánszky Fannit.

Az alélt lányról készült utolsó felvételen azt látni, hogy ismerőse az ülében viszi. Egy budapesti lakóparkból tűnt el. A tavaly nyári elsőfokú bírósági ítélet szerint az ipari kamera felvételén látható férfi ölte meg és tüntette el a holttestet.  

Első fokon életfogytiglani büntetést kapott, azzal, hogy leghamarabb 25 év múlva szabadulhat. Az ügyészség súlyosabb, a védő enyhébb büntetésért fellebbezett. A vádlott végig tagadta bűnösségét. Állítása szerint nem ölte meg és soha nem is bántotta az áldozatot. A vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés tartamát 20 évre enyhítették. Az ítélőtábla szerint túlzottan szigorú lett volna az életfogytiglani büntetés.

Eltúlzottan szigorú lett volna az ügyészi indítványnak helyt adva, az életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabása és ezért az eltúlzottan szigorú büntetést enyhíteni kellett 

– mondta Újvári Ákos, a Fővárosi Ítélőtábla tanácselnöke.

Az áldozat családját képviselő ügyvéd az RTL Híradónak bátor ítéletnek nevezte az ítélőtábla határozatát. Egy olyan ügyben mondták ki a vádlott bűnösségét ugyanis, ahol sosem került elő a holttest. Ugyanakkor a büntetés mértékével – mint mondta – nincs kibékülve.

A vádlott mégiscsak elnyerte a büntetését, és hát lehet fanyalogni azon, hogy – a mi oldalunkról – milyen mértékben büntette őt meg az igazságszolgáltatás, de azt az oldalát kell nézni, hogy megtették 

– tette hozzá Lichy József, ügyvéd.

A vádlott eddig körülbelül három évet töltött le a büntetéséből. Jó magaviselet esetén a 20 év további egyharmadát elengedhetik. Vagyis előfordulhat, hogy körülbelül 10 év múlva szabadul. A döntés jogerős.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#vv fanni#novozánszki fanni#gyilkosság#ítélet#börtön#enyhítés#top hírek

Címlapról ajánljuk