Semjén Zsolt üzent az RTL nézőinekBayer Zsolt nem hirdetett békemenetet, hanem a békemenet résztvevőit kérte arra, hogy ha tudnak, jöjjenek el a szentmisére – mondta Semjén Zsolt az RTL-nek, hozzátéve: senki ne szervezzen politikai rendezvényt, amikor a pápa itt van. A miniszterelnök-helyettest arról is kérdeztük, számít-e a magyar kormány a pápa dorgálására a gyermekvédelmi törvény miatt. Semjén Zsolt azt mondta: a pápának az az egyik küldetése, hogy „megdorgálja a lelki gyermekeit, hogy jobb emberek legyenek”, az iránymutatást pedig nagy tisztelettel fogja meghallgatni, igyekszik majd lelkiismeret-vizsgálatot tartani. Szerinte ugyanakkor a pápával egybeesik az álláspontjuk arról, hogy a gyermek szexuális felvilágosítása kizárólag a szülőkre tartozik, nem pedig LMBTQ-szervezetekre és Brüsszelre.
Híradó

Semjén Zsolt üzent az RTL nézőinek

rtl.hurtl.hu

2023. április 25. 15:35

Bayer Zsolt nem hirdetett békemenetet, hanem a békemenet résztvevőit kérte arra, hogy ha tudnak, jöjjenek el a szentmisére – mondta Semjén Zsolt az RTL-nek, hozzátéve: senki ne szervezzen politikai rendezvényt, amikor a pápa itt van. A miniszterelnök-helyettest arról is kérdeztük, számít-e a magyar kormány a pápa dorgálására a gyermekvédelmi törvény miatt. Semjén Zsolt azt mondta: a pápának az az egyik küldetése, hogy „megdorgálja a lelki gyermekeit, hogy jobb emberek legyenek”, az iránymutatást pedig nagy tisztelettel fogja meghallgatni, igyekszik majd lelkiismeret-vizsgálatot tartani. Szerinte ugyanakkor a pápával egybeesik az álláspontjuk arról, hogy a gyermek szexuális felvilágosítása kizárólag a szülőkre tartozik, nem pedig LMBTQ-szervezetekre és Brüsszelre.  

#Híradó#Videó#Belföld#politika#semjén zsolt#pápalátogatás#sajtótájékoztató#lmbtq#ferenc pápa#fegyverszállítás#orosz-ukrán háború#békemenet#ma

Címlapról ajánljuk