Híradó

Polgáron elhunyt 2,5 éves kisfiú: megszólalt a nevelőanya védője az RTL Híradónak

rtl.hurtl.hu

2023. március 3. 13:16

Halált okozó testi sértéssel gyanúsítják azt a nevelőanyát, akinek 2023. február 26-án a késő délutáni órákban hunyt el két éves és öt hónapos nevelt fia.

A Debreceni Járásbíróság pénteken elrendelte annak a nevelőszülőnek a letartóztatását, akivel szemben halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség.

A megalapozott gyanú szerint a nő február 26-án a késő délutáni órákban lakóhelyén, Polgár településen „a nála mint nevelőszülőnél ideiglenes hatállyal elhelyezett két éves és öt hónapos kisfiút – annak szófogadatlan viselkedése miatt – olyan súlyosan bántalmazta, hogy a gyermek röviddel a cselekmény után meghalt”.

A nő ügyvédje, dr. Bánk Attila az RTL Híradónak ugyanakkor azt mondta, hogy az asszony szerint a gyerek elesett, beverte a fejét, és emiatt vesztette életét. 

A pénteki tárgyaláson azt akarták elérni, hogy szűnjön meg a letartóztatás, ám a bíró ezt elutasította. A döntés ellen a gyanúsított és ügyvédje fellebbezett, utóbbi elmondása szerint ugyanis a nő és a családja teljesen kiegyensúlyozott körülmények között él, azaz semmi sem utal arra, hogy az eljárást nehezítené vagy akadályozná. 

Az ügyvéd kiemelte, 

az orvosszakértő is csak annyit állapított meg, hogy az idegenkezűség nem kizárható,

azaz szerinte a szakértői véleményben sem a nőt tették felelőssé az esetért.

További részleteket az RTL Híradó péntek esti adásában láthat, amelyet az rtl.hu-n 18 órától élőben követhet. 

A Híradó március 2-án beszámolt a történtekről:

#Híradó#Videó#polgár#Baleset-bűnügy#meghalt#kisfiú#nevelőszülő

Címlapról ajánljuk