Híradó

Csoda Ferencvárosban: lezuhant a nyolcadikról, de zúzódásokkal megúszta a balesetet egy fiatal férfi

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2023. február 6. 17:20

Lezuhant a nyolcadik emeleti állványról egy munkás egy budapesti építkezésen. A fiatal férfi rosszul lett és elájult, majd az ötödik emeleten, egy erkélyen tért magához. A csodával határos módon zúzódásokkal megúszta a balesetet, már ki is engedték a kórházból. Azt mondja, nagy túlélő, öt évvel ezelőtt, karcolásokkal szállt ki egy totálkárosra tört autóból.  

A 26 éves Leszkocki István szó szerint újjászületett múlt pénteken, amikor túlélt több emeletnyi zuhanást. Reggel 8 órakor kezdett egy IX. kerületi építkezésen. Az állványon állt a nyolcadik emeleten, és készítette elő a szigeteléshez az anyagokat, amikor megrándult a térde.

Mint a Híradónak elmondta, hallotta a kattogást, és egyből rosszul lett, elkezdett émelyegni, és tudta, hogy ez nem jó. „Azon nyomban leültem, vettem mély levegőket, hogy oxigént kapjon az agyam.”

Kicsit jobban lett, ezért megpróbált felállni, akkor azonban megint belenyilallt a fájdalom a térdébe, és elájult.  

Amikor magához tért, felnézett, és először nem is értette, mi történt, de utána kezdett összeállni a kép. Messziről hallotta, hogy valaki azt kiabálja, hogy hívjatok mentőt, mert leesett valaki az állásról. 

Az ötödik emeleten tért magához. Mindene fájt, a karja zsibbadt, attól félt, hogy megsérült a gerince, és lebénult. A mentők azonban megnyugtatták, hogy nincsen ekkora baj.

Leszkocki István fej- és végtagsérüléseket szenvedett. Helyszíni ellátás után viszonylag stabil állapotban szállították traumatológiai osztályra. Hétfő délután ki is engedték a kórházból. Azt mondja, nagy szerencséje volt, hogy az ájulás után nem az utca felé a szabadba, hanem a fal és az állvány közé esett be.    

Mindenki mondja, hogy túlélő vagyok, hogy egy ilyen eset után itt tudok állni és beszélni.

A fiatal férfi öt évvel ezelőtt már túlélt egy súlyos autóbalesetet is. Akkor a totálkáros kocsiból kisebb vállsérüléssel szállt ki.  

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#építkezés#állvány#lezuhant#munkás#top hírek

Címlapról ajánljuk