Híradó

Pár nappal a halálos késelés előtt Szolnokon intézkedhettek a rendőrgyilkossal szemben

Ződi PéterZődi Péter

2023. január 15. 17:32

Ekkor is több rendőr kellett a megfékezéséhez.

Letartóztatta a bíróság az újbudai rendőrgyilkosság gyanúsítottját. Ha már nem szorul kórházi kezelésre, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítják. Letartóztatása előtt a férfi beismerő vallomást tett, beszélt arról is, hogy alkalmi drogfogyasztó. Hogy a késelés előtt is fogyasztott-e drogot, még vizsgálják.

Az őrjöngő férfi három rendőrt késelt meg egy újbudai társasházban, miután kalapáccsal próbált bejutni az egyik szomszédjához. A 29 éves Baumann Péter a kórházban belehalt sérüléseibe, két társa a sérüléseik ellenére a késelő után tudott futni az utcára, és elfogták. Róluk a BRFK most közölt felvételeket, úgy tudni, mára mindketten hazamehettek. Dobos László a combján sérült meg, társát, Kállai Lászlót a karján és a mellkasán szúrta meg a támadó.

A Fővárosi Törvényszék szóvivője az RTL Híradóval közölte: a férfi letartóztatása február 15-ig tart, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani. Az Intézet Budapesten, a Kozma utcai börtön területén van. Itt fogják vizsgálni a férfit, hogy beszámítható-e. A bíróság közleménye úgy fogalmaz: a férfi esetében a szökés, elrejtőzés veszélyét alapozza meg a „valószínűsíthetően zavart mentális állapota”.  

A támadó korábban állt már bíróság előtt.  

„Novemberben elítélték felfüggesztett szabadságvesztésre garázdaság, testi sértés miatt. Próbaidő alatt követi el ezt az újabb bűncselekményt” – közölte az RTL Híradóval a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

Híradónk úgy tudja, novemberben egy év fogházbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztették. Emellett az év végén is indult ellene eljárás – szintén garázdaság miatt.  

Közben többen arról írtak, hogy pár nappal a halálos késelés előtt Szolnokon, a laktanyánál intézkedtek vele szemben, ekkor is több rendőr kellett a megfékezéséhez. Az ügyészség elismerte, hogy volt idén rendőri intézkedés a férfi ellen, de részleteket nem közöltek.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#rendőrgyilkosság#újbuda#késelés#top hírek

Címlapról ajánljuk