Híradó

Tornaóra közben borult egy fémállvány két diáklányra a Pesterzsébeti Technikumban

Ződi PéterZődi Péter

2022. december 15. 17:00

Súlyos baleset történt a Pesterzsébeti Technikumban. Fémállvány dőlt két 15 éves lányra, mindketten súlyosan megsérültek. Az RTL Híradónak nyilatkozott egyikük ismerőse: azt mondta a gyerekeket többszörös törésekkel szállították kórházba, ahol már meg is műtötték őket. A baleset még múlt kedden történt testnevelés órán. A rendőrség nyomoz, gyanúsított nincs.

A Pesterzsébeti Technikum tornatermében múlt hét kedden súlyos baleset történt. Egy fémállvány dőlt rá két 15 éves lányra reggel nyolc óra után nem sokkal, testnevelés órán. Úgy tudjuk, hogy mindketten súlyosan megsérültek, mentő szállította őket kórházba. A Híradó elérte az egyik lány ismerősét. Azt mondta: úgy tudja, az egyik fiatal koponya-, combcsont és bokatörést szenvedett. A másiknak is eltört a lába. Mindkettőjüket megműtötték. Az egyik lányt kétszer is.    

Pillanatnyilag mankóval, járókerettel tudnak közlekedni

– mondta az egyik család ismerőse. Nem tudják a szülők, mikor engedik ki őket, bíznak benne, hogy talán karácsonyra. Hosszú rehabilitáció vár rájuk, és remélik maradandó sérülés nélkül megússzák. Úgy tudja, a fémállványt, ami rádőlt a gyerekekre rendszeresen használják, mivel erről cserélik az égőket, nyitják az ablakokat.

Az iskola internetes oldalán látható bemutatkozó videóban feltűnik a tornaterem, aminek egyik sarkában áll egy állvány, ez dőlhetett el óra közben. Hogy mi okozta a balesetet, egyelőre nem tudni. Információink szerint senki sem ért hozzá vagy mozgatta meg előtte. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, de gyanúsított nincs.

A Híradó stábja kereste az iskolát és a fenntartót is, hogy mi történhetett, miért dőlhetett rá az állvány a gyerekekre. Az oktatási intézmény egyebek mellett azt írta:

Az iskola a tanulók számára pszichológiai segítséget nyújt, folyik a hivatalos vizsgálat a baleset ügyében.

A tanulóknak mielőbbi felépülést és gyógyulást kívánnak.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#diákok#fémállvány#rádőlt#pesterzsébet#ma#top hírek

Címlapról ajánljuk