Híradó

Első élettársa brutálisan bántalmazta a budapesti nőt, következő barátja meg is ölhette

Bányai ViktorBányai Viktor

2022. december 12. 17:23

Többször sírva fakadt, és koholt vádakat emlegetett a bíróságon az a férfi, aki a vád szerint fanyéllel és egy kézi fűrész lapjával fél napon át bántalmazta volt barátnőjét annak Hős utcai lakásában két éve, Budapesten. Az áldozat életveszélyesen megsérült. A férfi azt állította, nagyon szerette volt párját, és soha nem bántotta. A nő egy évvel a brutális bántalmazás után meghalt – új élettársa verhette halálra. 

A vádlott, akinek arcát a Híradó nem mutathatja, bilincsben érkezett a hétfői tárgyalásra a rácsok mögül. Azzal vádolják, hogy két éve többször is brutálisan megverte volt élettársát.

Az ügyészség szerint ő somfordált a Hős utcai lakóház felé a bíróságon bemutatott térfigyelő kamerás felvételen. Nem tudta elfogadni, hogy a nő – az erőszakossága miatt – szakított vele, ezért 2020 júliusában is visszament a nőhöz, akivel a vád szerint az udvaron veszekedtek.

„A hajánál fogva a földre rántotta, a földön fekvő sértettet több alkalommal tarkón, és egy alkalommal a jobb felkarján megütötte, majd a hajánál fogva egy méteren keresztül a földön húzta. Ez így történt?” – kérdezte a bírónő, az 59 éves vádlott pedig tagadott, és többször sírva is fakadt.

Azt sem ismerte el, hogy egy hónappal később, kisebb megszakításokkal fél napon át, válogatott módszerekkel bántalmazta volt élettársát. A vád szerint táskával, fanyéllel, egy kézi fűrész lapjával, majd puszta kézzel támadt rá.

A nő akkor életveszélyesen megsérült, de végül felépült. Volt párja ma a bíróságon egy 2020. márciusi esetet is megpróbált megmagyarázni – aznap rendőrt is hívtak hozzájuk, miután párja megsérült – szerinte egy rozoga létra miatt. „Én mondtam neki, hogy én fölrakom a függönyt, mondom, le találsz esni, vagy valami. (…) Ő nem, azt mondja, ő megcsinálja. És ekkor volt az, hogy ő leesett. Én ott feküdtem az ágyban.”

Ugyanabban a Hős utcai házban egy évvel később, tavaly nyáron a rendőrök szalaggal zárták le a második emeleti körfolyosót tavaly nyáron. A korábban bántalmazott nő holtesttét találták meg a lakásában. Új párja verhette halálra, aki fél évvel korábban szabadult a börtönből. A Híradó úgy tudja, ő is tagad, és azt állítja, már holtan találta a nőt. Ha elítélik, akár 15 évig is rács mögött maradhat.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#rtl#bántalmazás#top hírek

Címlapról ajánljuk