Híradó

A parlament postahivatala zavartalanul működik tovább, pedig amikor ott jártunk, kongott az ürességtől

Tárkányi ZsoltTárkányi Zsolt

2022. november 14. 16:44

A Magyar Posta a Híradónak azzal indokolta a képviselők külön postahivatalának megmaradását, hogy a „terheltsége jóval meghaladja a hasonló típusú postákét”, sőt az ott működő egyetlen munkahely „a teljes nyitvatartási időben maximálisan le van terhelve”. Országszerte 366 postahivatal zárt be hétfőtől.

Miközben hétfőtől országszerte 366 postahivatal zárt be, a parlamentben működő, tehát csak az ott dolgozók által használható posta továbbra is nyitva tart – figyelt föl rá az RTL Híradó. A képviselők és a dolgozók ezen a kirendeltségen sorbaállás és az épület elhagyása nélkül tudják intézni ügyeiket.

Bár a Magyar Posta azzal indokolta a parlamenti postahivatal nyitvatartását, hogy az maximálisan le van terhelve, a Híradó stábja nem így tapasztalta sem ma, sem pedig a múlt héten.

Egy átlagember, amennyiben nem hivatalos ügyben érkezik, csak belépőjeggyel juthat be az Országházba, turistaként. Az ottani postahivatal mindennap délután 3-ig van nyitva, és a Magyar Posta szerint a „terheltsége jóval meghaladja a hasonló típusú postákét”, sőt az ott működő egyetlen munkahely „a teljes nyitvatartási időben maximálisan le van terhelve”. 

Ehhez képest a néhány négyzetméteres helyiségben mindig legfeljebb egy-két embert látott a Híradó stábja, amikor egy hét alatt több ízben is odalátogatott.

Vajda Zoltán, a XVI. kerület MSZP-s országgyűlési képviselője azt mondja, a körzetében négy postából kettőt zárnak be. „Amikor a kormány arról beszélt, hogy a spórolást magukon kezdik, hát itt is lehetne kezdeni. Ha az embereket sújtják azzal, hogy bezárnak postákat, akkor a parlamentnek a postáját is simán be lehetne zárni – hogyha tényleg költségcsökkentésről van szó” – fogalmazott.

A Magyar Postát a Híradó arról is kérdezte, hogy a parlament őszi ülésszakánák decemberi befejezésével a postahivatalt is bezárják-e. A vállalat azt írta, hogy a posta forgalma nem indokolja az ideiglenes szüneteltetést sem.

#Híradó#Videó#Belföld#magyar posta#parlament#nyitvatartás#bezárás#top hírek

Címlapról ajánljuk