Híradó

Így változott meg Kövér László véleménye a pedagógusok fizetésével kapcsolatban – mutatunk egy videót

Borsody IstvánBorsody István

2022. október 6. 16:57

Kövér László 1989-ben egy rendőrtiszttel is vitába keveredett egy tüntetésen a pedagógusokat megillető fizetésről. Bár nyilatkozatai alapján a ma sem tartja túlfizetettnek a tanárokat, a tiltakozásukat már elítéli.

Több felszólaló is bírálta Kövér Lászlót a tegnap esti tüntetésen. Az Országgyűlés elnöke a héten egy interjúban azt mondta, tisztességes pedagógusok nem attól teszik függővé a teljesítményüket, hogy mennyi pénzt keresnek. Bár az utóbbi 30 évben többször is történt béremelés, lényegében a rendszerváltás óta állandó probléma, hogy kevesebbet keresnek, mint sok más diplomás a közszférában.

A parlamentben van egy bajuszos ember, az szokott nagyokat mondani. Néha ki is írja magára. Volt, hogy kiírta magára: rendőrállam az, ahol a rendőr többet keres, mint a pedagógus.

Ezt Pilz Olivér, a miskolci Hermann Ottó Gimnázium tanára mondta a szerda esti tüntetésen Kövér Lászlóról, az Országgyűlés elnökéről és arról a tábláról beszélt, ami 1989-ben az akkor ellenzéki politikus nyakában lógott. Több fideszes politikussal együtt a Belügyminisztérium épülete előtt tüntettek a rendőri túlkapások ellen. 

A 33 évvel ezelőtti tüntetés felvételén látható-hallható, ahogy Kövér László az egyik magas rangú rendőrrel vitába keveredett:

– Ha nem sérti a kérés, mennyi az ön havi fizetése?
– Ez a mai megmozdulásnak nem kérdése.
– Mert ez a szöveg, ami rajtam áll, az teljes mértékben helytálló, ha a diplomával a rendőrség kötelékében állók jövedelmét a pedagógusok jövedelmével hasonlítjuk össze. Nekem számtalan pedagógus barátom és ismerősöm van, akik nyomorúságos fizetésért dolgoznak. Nem kevesebbet dolgoznak, mint önök.  

Kövér László – nyilatkozatai alapján – ma is alacsonynak tartja a tanárok fizetését, de tiltakozásukkal már nem ért egyet.

A tisztességes pedagógusok, többségben vannak a meggyőződésem szerint, mindig is abban voltak és remélem, hogy mindig így lesz ez. Azok amikor becsukják maguk mögött a tanterem ajtaját akkor nem attól teszik függővé a teljesítményt, hogy egyébként mennyi pénzt kapnak. Sokat vagy keveset

– jelentette ki a HírTV-ben

Kövér László a Hit gyülekezete lapjának adott, ma megjelent interjúban is beszélt a tanárok fizetéséről. Szerinte annak emelése nem függ az Európai Unió és a magyar kormány közti alkutól, pedig korábban Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a tanárok béremelését uniós pénzekből szeretnék fedezni.  

#Híradó#Videó#kövér lászló#pedagógusok#fizetés#tanárok#tiltakozás#top hírek

Címlapról ajánljuk