Híradó

„Senkinek nem kívánom ezt a látványt, ami hajnali négykor fogadott” – kigyulladt egy üzemcsarnok Kocson, 28 embernek kellett elhagynia az otthonát

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 17. 16:31

Több méteres lángokkal égett egy ezer négyzetméteres üzemcsarnok Kocson.

Mezőgazdasági gépek javítására használt műhely és a benne tárolt traktorok kaptak lángra Kocson szombat hajnalban. A helyszínre négy településről több mint húsz tűzoltó érkezett. Robbanásveszély miatt a környező lakóházakból 28 embert kísértek ki, akik az oltási munkálatok végével visszatérhettek otthonaikba.

Egy helyi férfi szerint nagyon megijedtek.

Senkinek nem kívánom ezt a látványt, ami hajnali 4 órakor volt 


– mondta az RTL-nek Morgó János.

Több környéken lakóval együtt hajnali fél 5-kor neki is el kellett hagyni otthonát a robbanásveszély miatt. A férfi elmondása szerint még zajlott az oltás, amikor reggel 7 órakor visszaengedték őket.

A tulajdonos Aranykocsi Zrt. elnökre, László Kálmány az RTL-nek azt mondta, öt járművük teljesen megsemmisült a tűzben. Úgy számolnak, ez körülbelül 200 milliós kárt jelent, ami nagyon mellbe vágta őket.

Ebben az évben több csapás is ért bennünket, hiszen az aszálykár miatt egy 800 millió forintos – csak kukorica – árbevételt kiesését kellett elszenvedünk 


– panaszolta.

Szerencsére több eszközt és járművet ki tudtak menteni a tűzoltók segítségével, és nagyon reménykednek, hogy az idei év szerencsétlenségei után talpra tudnak majd állni.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#tűz#kocs#lángok#szomszédok#tűzoltók#robbanásveszély

Címlapról ajánljuk