Híradó

Egyetlen lányukat és unokájukat vesztették el a nagyszülők

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2022. szeptember 8. 17:49

Imádta a természetet, mindig mosolygott, életvidám kisfiú volt, osztálytársai rajzokkal búcsúznak tőle. Ezt írta megemlékezésében a stamfordi iskola, ahol a 8 éves magyar kisfiú a héten kezdte volna a negyedik osztályt. Öt napja szenvedett autóbalesetet édesanyjával Angliában. Tóba merült autójukból a tűzoltók mentették ki őket. Egyikük sem élte túl a karambolt. A magyar család megsegítésére internetes gyűjtés indult.

Ahogyan arról az rtl.hu is beszámolt, szombaton elhunyt egy magyar nő és a fia, amikor egy tóba zuhantak az autójukkal Witteringtől nem messze, a kanyargós Old Oundle Roadon. Azóta kiderült, a kocsi fél napig volt a víz alatt. Fejjel lefelé lebegett a kocsi, a vízfelszínből felbukkanó kereket egy érkező horgász vette észre, fél nappal a baleset után, ő hívta a rendőröket. 

A 28 éves fiatal anyán már nem lehetett segíteni, gyermeke a kórházban halt meg.

A 8 éves Milán a lakóhelyükhöz közeli stamfordi iskolába járt, a héten kezdte volna itt a negyedik osztályt. Minden tanárát és a gyerekeket is lesújtotta iskolatársuk elvesztése. Az intézményvezetés azt írta a Híradónak, „Milán imádott az osztálytársaival lenni, nagyon fog nekik hiányozni.” Mindenki egy „mosolygós, vidám kisfiúnak ismerte.” „Imádta a természetet, az erdei iskola lelkes éltanulója volt.” Az intézmény szakemberekkel tart foglalkozásokat a gyerekeknek, hogy segítsék a trauma feldolgozását. Ennek részeként „az osztálytársai levelet írnak és rajzolnak Milánnak, így búcsúznak tőle.” „A hetekben közös megemlékezést tartanak az emlékére.”

A debreceni kötődésű család úgy tudjuk, már legalább 10 éve Angliába költözött. Hogy mi vezetett a karambolhoz, a rendőrség vizsgálja, bűncselekményre utaló jelet egyelőre nem találtak. Szemtanúkat keresnek és felvételeket gyűjtenek be a környékről. Feltehetően az éles kanyarban sodródhatott ki az autó és merült el a vízben. A helyi lapok azt írják, három éve ugyanitt, már történt hasonló baleset, de akkor senki nem sérült meg. 

A nagyszülők egyetlen lányukat és unokájukat vesztették el.

A temetés költségeihez online gyűjtés indult. Ötezer fontot, vagyis több mint 2 millió forintot akartak összeszedni, ez szerdára sikerült is.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#top hírek#anglia

Címlapról ajánljuk