Híradó

Pénzégetés vagy egyedülálló élmény Európa legnagyobb, 1,3 milliárdba kerülő tűzijátéka?

Borsodi ZoltánBorsodi Zoltán

2022. augusztus 28. 19:14

„Ez Európa legnagyobb tűzijátéka, de kérjük, hogy a forráspont elérése után takarékon főzzön!” Teljesen máshogy gondolkozik az AHang nevű civil szervezet és a kormánypárti politikusok a tűzijátékra költött 1,3 milliárd forintról. 

Az ellenzéki előválasztás lebonyolításában is részt vevő AHang nevű civil szervezet fényfestést rendezett a tűzijáték előtt. A szervezet aktivistái a műsor előtt a

tűzijáték egyenlő pénzégetés


feliratot vetítették a Szabadság híd hídfőjére. Utána pedig a Kossuth téren üzentek:

ez Európa legnagyobb tűzijátéka, de kérjük, hogy a forráspont elérése után takarékon főzzön!


Az ellenzéki előválasztás lebonyolításában is részt vevő civil szervezet szerint nem kellett volna megtartani a tűzijátékot.

Teljesen máshogy vélekedett a tűzijátékról Novák Katalin köztársasági elnök, aki szervátültetésen átesett gyerekekkel együtt nézte a Sándor-palotából. Más kormánypárti politikusok pedig az interneten üdvözölték a tűzijátékot. Kovács Zoltán államtitkár, a lebonyolításért felelős operatív törzs vezetője szerint

nem lehet betelni vele.


Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője pedig azt írta,

Isten éltessen, Magyarország.


Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár kommentár nélkül posztolt képet egy tévéről, amelyen a tűzijáték élő közvetítése látható.

A tűzijáték 1,3 milliárd forintba került – ez az egyetlen nyilvános adat az államalapítás ünnepére szervezett programok költségeiről. A kormány ugyanis 10 évre titkosította, hogy összesen mennyibe került a négynapos ünnepségsorozat.

#Híradó#Videó#Belföld#politika#tűzijáték#ahang#pénz#kormány#top hírek

Címlapról ajánljuk