Híradó

„Nem mondja azt, hogy apukám... nem lehet pótolni” – megmérgezték a legfiatalabb magyar szívátültetett édesanyját

Bányai ViktorBányai Viktor

2022. augusztus 28. 19:34

Az ügyészséghez fordult a tavaly nyáron elhunyt Bencze Zsuzsanna édesapja, miután a nő gyerekei – köztük a pici korában szívátültetésen átesett Ricsi – beszélni kezdtek arról, minek voltak tanúi. A gyanú szerint a nő volt párja és annak barátja követte el nyereségvágyból az emberölést, bár korábban öngyilkosságnak könyvelték el a halálesetet. A gyerekekkel pszichológus foglalkozik.

„Nem mondja azt, hogy apukám… nem lehet pótolni” – mondta annak az asszonynak az édesapja, akit a kávéjába kevert gyógyszerrel mérgezhettek meg tavaly júniusban. A gyanú szerint volt párja és annak barátja azért tehette ezt, hogy megszerezhessék a nő lakását és 6 millió forintját. A pár két kisgyermeke is otthon volt, de a látottakról csak hónapokkal később mertek beszélni – ezért indult újra a nyomozás. A két férfit végül elfogták, de mindent tagadnak.

Bencze László könnyes szemmel beszélt a Híradónak a tavaly nyári halálesetről, miközben a fotóit mutatja. 

Az asszonynak és gyermekének szinte az egész ország drukkolt 2012-ben – az akkor 3 hónapos kisfiú ugyanis a legfiatalabb volt az országban, aki új szívet kapott.

Akkor azt mondta az édesanyja, Bencze Zsuzsanna, hogy a párjával együtt folyamatosan a kórházban vannak.

A legtöbb időt megpróbáljuk itt tölteni, ez most is így van, mert a gyógyszerelést is meg kell, hogy tanuljuk ahhoz, hogy a Ricsi hazajöhessen. Tehát mindig váltjuk egymást.

A szülők viszonya azóta megromlott. A nő apja szerint a lánya végleg le akarta zárni a kapcsolatát, és el akart költözni a két gyermekével tavaly júniusban.

„A Jázmin meg a Ricsike beengedték az apjukat, és a Jázmin az elkotyogta hogy anyu elcseréli a lakást, és fölvett 6 millió forintot.” 

Amit ezután tehetett az apjuk és annak egyik barátja, arról csak hónapokkal később mertek beszélni a gyerekek.

Mint nagyapjuk felidézte, a testvérek arról beszéltek, hogy az apa és barátja (Misi és Bálint) nagyon kedvesek voltak a lányával, és a kávéjába belekeverték Ricsi szívgyógyszereit és különböző egyéb nyugtatókat. Így derült ki, hogy Bencze Zsuzsanna nem öngyilkosságot követhetett el.

Ellilult már a szája, ahogy a gyerekek mondták, és akkor azt mondták, hogy leesett az ágyról. Akkor visszarakták az ágyra, és papír zsebkendőt tömködtek le a torkán.

Bencze László az ügyészséghez fordult, hogy újrainduljon a nyomozás, és két héttel ezelőtt el is fogták a két férfit. A gyerekek apja éppen az állampusztai börtönből szabadult, ahol a nagypapa szerint azért ült, mert korábban bántotta a kisfiát. Társát pedig Csepelen fogták el. Nyereségvágyból elkövetett emberölés gyanúja miatt hallgatták ki őket, de mindent tagadtak. A nagypapa azt mondja, a végsőkig elmegy, hogy megbűnhődjenek. Úgy fogalmazott:

annyit szenvedjenek ott bent, amennyi szenvedést a lányomnak okoztak. De 35 évig szenvedjenek.

A gyerekeket a nagynénjük vette magához, és Szlovákiában élnek, ahova az egyik nagymamájuk is kiköltözött, hogy segíteni tudjon nekik. Hónapokig pszichológus segített nekik feldolgozni a történteket, de a család szerint talán soha nem heverik ki igazán a tragédiát.

Ezen a számlaszámon segíthet a családnak

Németh Bencze Andrea
11773401-01133268-00000000 (OTP)

 

 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#mérgezés#szívátültetés#emberölés#ügyészség#családi tragédia#top hírek

Címlapról ajánljuk