Híradó

Kábítószerezhetett a szerdai súlyos BKK-buszbalesetet okozó sofőr

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2022. augusztus 11. 18:28

A rendőrség büntetőeljárást indított a 16 sérülttel járó Üllői úti buszbaleset ügyében. A villamospótló buszba egy száguldó autós rohant bele, aki a piros lámpa ellenére hajtott a kereszteződésbe. A kocsi sofőrje életveszélyesen megsérült, ki kellett vágni a roncsból, a buszvezetőt is törött bordákkal, sérült tüdővel vitték kórházba. 

Oszlopnak csapódott egy villamospótló busz szerda délután a villamossíneken a XVIII. kerületi Üllői úton. Amikor a környékbeliek a hatalmas csattanásra kirohantak az utcára, egy összetört terepjárót láttak a busz mellett. 

Egy közeli boltos, Murai Gábor az RTL Híradónak azt mondta, még nem látott ekkora balesetet, főleg ennyire közelről. Nagy erőkkel zajlott a műszaki mentés, és 5-6 mentőautót is látott a helyszínen dolgozni.

Azt lehet mondani, hogy ijesztő volt

– tette hozzá.

Afridi Abdullah, egy közeli gyrosos munkatársa pedig arról számolt be, hogy a szürke kocsiban egy fiatalember két-három percen át nagyon kiabált, de utána már nem lehetett hallani.

A helyszínről összesen 16 embert kellett kórházba vinni. A villamospótló utasait néhány perc alatt beszállították, ők kisebb zúzódásokkal megúszták a balesetet. A buszsofőr viszont súlyosan megsérült, ahogy a balesetet okozó terepjáró vezetője is.

Kábítószerezhetett a szerdai súlyos BKK-buszbalesetet okozó sofőr
Mihádák Zoltán/MTI

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelem helyettes szóvivője azt mondta, „egy embert találtak az autóban, aki nem tudott kiszállni. Feszítővágót kellett alkalmazni, 

először megnyitották a karosszériát, majd kb. félórás mentési munka után sikerült a bent tartózkodó embert kiemelni. Majd átadták őt a mentőszolgálatnak.

A 47 éves férfi eszméletlen volt, lélegeztetni kellett, életveszélyes állapotban vitték el. A buszvezető szintén kórházba került, kollégáitól a Híradó úgy értesült, nem emlékszik a balesetre, csak arra, hogy már mentik ki a fülkéből.

Az ütközés következtében nyilván a kormányra borult. Több bordája eltört, műteni kellett, úgy néz ki, hogy a tüdeje is sérült, de jól van. A saját elmondása szerint jól van

– mondta Naszályi Gábor az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.

A Híradó úgy tudja, hogy a baleset előtt a terepjárónak piros jelzése volt, ennek ellenére hajtott be a kereszteződésbe nagy sebességgel, éppen akkor, amikor a villamospótló odaért. Miután nekiment a busznak, többször megpördült, végül egy várakozó autónak csapódott. A busz a villamossínekre sodródott, végül egy oszlop állította meg.

Az egyik gépjárművezetővel szemben a helyszínen felmerült a kábítószerfogyasztás gyanúja, ezért kollégáim vele szemben intézkedtek a mintavételre

– mondta a Híradónak Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság szóvivője, hozzátéve, hogy a balesetet a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja.

A Híradó úgy tudja, hogy a terepjáró sofőrjével szemben merült fel a drogfogyasztás gyanúja. Ráadásul a kocsija, amivel a balesetet okozta, nem is közlekedhetett volna, mert már korábban kivonták a forgalomból.

 

 

#Híradó#Baleset-bűnügy#baleset#Videó#üllői út#villamospótló#bkk#kábítószer#drog#top hírek

Címlapról ajánljuk