híradó

A lehető legszigorúbb ítéletet hozták a magyar lányt agyonverő román kamionsofőr ügyében

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2022. augusztus 3. 19:00

Életfogytig tartó börtönt kapott annak a londoni magyar lánynak a gyilkosa, aki brutálisan megölte, majd egy kukában tolta el egy erdőig áldozatát, ahol elásta. A 64 éves román kamionos végig ragaszkodott ártatlanságához, de minden bizonyíték, köztük kamerafelvételek is ellene szóltak. A 20 éves lány 2021 májusában tűnt el az angol városban, egy hónappal később találták meg a holttestét.

Élethosszig tartó börtönt szabtak ki Angliában arra a férfire, aki hidegvérrel megölt egy húszéves magyar lányt Londonban – a Híradó riportjában takarva mutatják a fotóját. A fiatal nő eltűnését 2021 májusában jelentették, ez az egyik utolsó kép róla. 

Egy parkban, egy kidőlt fa rönkje alatt találták meg a nyomozók az elásott holttestét. 

Gyilkosa, a 64 éves román kamionsofőr végig tagadta, hogy bántotta a lányt. Ám a rendőrség biztos volt a dolgában: a vezető nyomozó azt mondta a tárgyaláson, hogy több órányi biztonsági kamerafelvételt vizsgáltak. Ezek és a nyomozók bizonyítékai, valamint az orvos szakértői vélemények alapján már az előtt gyilkossággal gyanúsították meg a férfit, hogy előkerült a nő holtteste. Neculai Paizan több mint hússzor ütötte fejbe egy elektromos fűrésszel.

A rendőrök szerint a férfi egy konténerlakásban verte halálra Ágnest, akivel a sofőr gyakran találkozott. A kamerafelvételeken látható az autó, amellyel elfuvarozta magához a lányt a gyilkosa. Órákkal később pedig már egy kukát tolva tűnt fel a kamerák előtt. Ebben vihette az áldozatot az erdőig, ahol elásta – egy másik képen lapáttal a kezében tűnt fel.

Györei Péter, a Híradónak nyilatkozó, angolszász büntetőjogban jártas ügyvéd szerint a lehető legszigorúbb ítélet született.

„Az Egyesült Királyságban szándékos emberölésért kötelező kiszabni a bíróságnak életfogytig tartó büntetést. Ebben a mostani konkrét esetben valószínűleg a különös kegyetlenséggel történt elkövetés miatt lett magasabb a kiszabadulás legkorábbi ideje.”

A jogerős ítélet szerint ugyanis csak 22 év múlva szabadulhat feltételesen a gyilkos. 

#híradó#baleset-bűnügy#bűnügy#rtl#életfogytiglan#gyilkosság#top hírek#videó

Címlapról ajánljuk