Híradó

Az ellenzék szerint lelepleződött a Fidesz legnagyobb választási hazugsága

Magyar ÉvaMagyar Éva

2022. július 14. 19:59

Nem a baloldal nyert, a kormány mégsem tudja megvédeni a rezsicsökkentést – az ellenzék szerint lelepleződött a Fidesz legnagyobb választási hazugsága. A kormány tegnap jelentette be, hogy változtatnak a rezsicsökkentésen, így augusztus elsejétől a háztartások egy részének emelkedik az áram- és a fűtésszámlája. Szerintük a családok negyedét érintik a változások.  

Szentkirályi Alexandra négy napja töltötte fel ezt a videót a TikTokra. A kormányszóvivő azon élcelődött, hogy a baloldal a fűtés mérséklésével akarja megkímélni az embereket a magas rezsiáraktól.


Aztán tegnap Orbán Viktor összehívta a minisztereket, a kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett, és bejelentették: augusztus elsejétől változnak a rezsicsökkentés jelenlegi feltételei.

Aki az átlag felett fogyaszt, azt arra kell kérnünk, hogy mérsékelje a fogyasztást, vagy pedig fizesse meg a piaci árat – mondta a kormány ülését követő kormányinfón Gulyás Gergely.

Pedig a fogyasztás mérséklését tavaly novemberben még a miniszterelnök is elfogadhatatlan ötletnek tartotta.

 Amit most hallok a baloldaltól, hogy a rezsit úgy kell csökkenteni, hogy kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, meg kevesebb gázt kell használni, ilyenkor van egy szó, amit az ember mond, csak az édesanyák iránti tiszteletből nem mondja hangosan.

A szerdai kormánybejelentés után a DK szinte azonnal sajtótájékoztatót tartott.

„A rezsicsökkentés megbukott. Kiderült, hogy mindaz, amivel a kormány vádolta az ellenzéket a választási kampányban, azt mind a kormány, Orbán Viktor valósítja meg” – mondta Dobrev Klára.

A rezsicsökkentést tíz évvel ezelőtt vezette be a Fidesz-kormány. Hatósági áras lett a villamosenergia és a földgáz, ami egyébként sokáig magasabb volt, mint a piaci ár lett volna. A kormánypártok választási kampánya most is részben a rezsicsökkentésre épült.

A baloldal, ha 2022-ben hatalomra kerülne, eltörölné a rezsicsökkentést is, és visszatérnének a 2010 előtti idők. 

(Németh Szilárd 2021. november 16.)

Ne engedjük, hogy a baloldal hatalomra kerüljön, hiszen akkor a rezsicsökkentés mellett egyértelmű, hogy a 13. havi nyugdíjat is eltörölné. 

(Hollik István 2021. december 23.)

Kormányra kerülve adókat emelnének, családtámogatásokat szüntetnek meg, eltörölnék a rezsicsökkentést és a benzinárstopot is. 

(Nacsa Lőrinc 2022. március 25.)

Végül a Fidesz soha nem látott fölénnyel nyerte meg választást áprilisban. Azóta a kormány bevezette az úgynevezett extraprofit adót, megemelte több termék és a cégautók adóját, a kata módosításával pedig jelentősen szűkítette azoknak a vállalkozóknak a körét, akik igénybe vehetik a kedvező adózási formát. Majd a rezsicsökkentés megváltoztatását is bejelentették.

„Egyszerűen nem fér bele az, hogy mindenki korlátlanul a csökkentett gáz és villany árát fizesse” – mondta a kormányinfón Németh Szilárd.

Szerintük az intézkedésekre a háború miatt van szükség és továbbra is azt kommunikálják, hogy megvédték a rezsicsökkentést, mert az átlagfogyasztásig minden háztartás rezsicsökkentett áron kaphatja az energiát. Piaci árat csak az afölötti részre kell fizetni.

#Híradó#politika#top hírek#rezsicsökkentés#fidesz

Címlapról ajánljuk