Híradó

Kunetz Zsombor: Óriási hátrány éri azokat a gyerekeket, akiket nem tudnak ellátni a szolnoki kórházban

rtl.hurtl.hu

2022. július 7. 14:56

Megszűnik a szolnoki Hetényi Géza kórházban a gyermek intenzív ellátás, adta hírül Facebook-oldalán Kunetz Zsombor. Az egészségügyi szakember szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy egy egész megye ellátásáért felelős kórház került ilyen helyzetbe.

Megszűnik a szolnoki Hetényi Géza kórházban a gyermek intenzív ellátás. Adta hírül tegnap Kunetz Zsombor Facebook oldalán. Az egészségügyi szakember szerint, ez azt jelenti, hogy az életveszélyesen vagy súlyosan sérült gyerekeket tovább kell szállítani, amivel óriási hátrány érheti őket. Akár az életükbe is kerülhet, hogy Szolnokról egy-másfél órán át még szállítani kell őket.

A baleseti mechanizmus esetén az aranyóra fogalma azt jelenti, hogy a végleges helyre szállítás és ott az ellátás megkezdése gyakorlatilag egy életmentő beavatkozás. Ettől vagy ennek esélyétől eshet el az a gyermek, aki egyébként ebbe a súlyos sérülésbe esik.

Kunetz szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy egy olyan kórház került ilyen helyzetbe, ami egy egész megye ellátásáért felel.

A szakértő arról is beszélt az RTL Híradónak, hogy az eset sajnos nem egyedi más kórházakban is van gond.

A mezőtúri kórházban megszűnik a szülészet-nőgyógyászati ellátás júliusban bizonyos napokon, a hónap felében. Ugyanakkor a szolnoki Hetényi Géza kórházban, amely ugyanabban a megyében van, ott is megszűnik a szülészeti ellátás a hónap felében. Átfedések vannak. Mezőtúron nincs altatóorvos, Szolnokon nincs szülész. 

 - tette hozzá Kunetz Zsombor.

#Híradó#egészségügy#kunetz zsombor#rtl#hetényi géza kórház#szülészet#gyermek intenzív ellátás

Címlapról ajánljuk