Kihűlés, kiszáradás és alacsony vércukorszint miatt halt meg a magára hagyott újszülött kislányA születése után a márfai szőlőhegyen hagyott baba 24 órát volt egyedül. Traumás sérülései is voltak – értesült az RTL Híradó Szász Mária klinika főorvostól.
Híradó

Kihűlés, kiszáradás és alacsony vércukorszint miatt halt meg a magára hagyott újszülött kislány

rtl.hurtl.hu

2022. június 17. 16:33

A születése után a márfai szőlőhegyen hagyott baba 24 órát volt egyedül. Traumás sérülései is voltak – értesült az RTL Híradó Szász Mária klinika főorvostól.

Dr. Angyal Miklós rendőr alezredes az RTL Híradónak elmondta, hogy a 31 éves horvát állampolgárságú anyát az eszéki kórházban látták el, így derült ki, hogy nem sokkal korábban szült. Az intézmény értesítette a magyar hatóságokat, a nő azonban fals információkat adott a szülés helyéről. 

Először azt mondta, hogy Beremenden szülte meg gyermekét, így a rendőrök egész éjjel ott keresték a kicsit. Csak csütörtök reggel derült ki, hogy a márfai szőlőhegyen kell keresni a babát. Ekkor már speciális keresőkutyákat is bevetettek. Délután 4 óra körül, egy szederbokor közelében találtak rá a gyermekre, és azonnal a pécsi gyermekklinikára szállították.

Dr. Szász Mária klinikai főorvos elmondta, hogy a kisbaba a 24 órás magára hagyás következtében 

kihűlt, kiszáradt, és a vércukorszintje is nagyon alacsony volt. Ezek együttesen légzési és keringési elégtelenséghez vezettek. Emellett traumás sérülései, sebei is voltak a babának.

A főorvos szerint a kislány életképesnek tűnt, ha gyermekmentő inkubátorban helyezték volna el kisbabát, vagy a nő szülés után mások gondoskodására bízta volna, megmenthették volna az életét.

Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:

 

#Híradó#Baleset-bűnügy#bűnügy#kisbaba#újszülött#márfai szőlőhegy#rtl#top hírek

Címlapról ajánljuk