Híradó

Pénzért nem adta a fiait Zsófia, egyiptomi férje családja egyszerűen elvette őket tőle

rtl.hurtl.hu

2022. június 13. 15:27

Zsófiát egyiptomi férje egy radikális muszlim csoport hatására elzárta a külvilágtól. A nő ezért el akarta hagyni a férfit, de a férj családja megakadályozta, hogy Magyarországra hozhassa gyermekeit. A kairói magyar főkonzulátus segített a nőnek feljelenteni a férj családját, de az asszony szerint az egyiptomi hatóságok semmit nem tesznek, hogy megkeressék a fiait.

Zsófia nyolc éve ismerkedett meg a Londonban élő, egyiptomi származású Ahmeddel. Összeházasodtak, két fiuk született. Levente most három és fél, Yusuf másfél éves. A muszlim szülők közötti, korábban kiegyensúlyozott házasság akkor kezdett megromlani, amikor az apa egy radikális vallási csoporthoz csatlakozott, és emiatt korlátozni kezdte a nő életét.

Nem voltak barátaim, nem hallgathattam zenét, nem rajzolhattam, nem hagyhattam el a lakást

– mesélte az RTL Híradónak keserves történetét Zsófia. A férj radikális muszlim nézetei miatt gyerekeik nem járhattak közösségbe, a nőnek pedig burkában kellett járnia, férje teljesen elzárta a külvilágtól. Zsófia évekig depressziós volt, majd miután felismerte, hogy férje szigorú vallási nézetei sodorták őt a szakadék szélére, úgy döntött, elhagyja a muszlim vallást, és ezt közölte férjével is. Ő azonban ezt nem fogadta el, rábeszélte, hogy utazzon el a gyerekekkel a nagyszülőkhöz Egyiptomba, hátha ott meggondolja magát. De nem változott a döntése. Ezután férje közölte, elválik, de csak vallásilag.

Zsófia szerint a férfi – családjával együtt – arra akarták rávenni, hogy menjen haza, de a gyerekeit hagyja Egyiptomban. Ő erről hallani sem akart, majd mikor férje családja megpróbálta megvenni tőle saját fiait, Zsófia gyerekeivel együtt szökni próbált.

Összepakoltam, megvettem a jegyet és már másnap indultam volna, de reggel hatkor, amikor mentünk volna ki az ajtón, a férjem egyik húga megállított bennünket és kérdezés nélkül bezárta az ajtót.

Ezután egy szobába zárták őket, majd elvitték a gyerekeket, elvették a pénzét, iratait, ruháit, laptopját és telefonját. Amikor elaludt, a család a gyerekekkel együtt eltűnt a lakásból. 

Mindez még áprilisban történt, Zsófia azóta sem tudja, hol vannak a gyerekei. A kétségbeesett édesanya azóta az egyiptomi magyar főkonzulátushoz fordult, ahol segítettek neki feljelentést tenni. Zsófia reméli, hogy még azelőtt sikerül kihoznia fiait Egyiptomból hogy a férje tiltást tenne rájuk. A tiltás egy egyiptomi törvény, ami azt jelenti, hogy az apa engedélye nélkül a fiúk nem hagyhatják el az országot. 

#Híradó#Baleset-bűnügy#gyerekrablás#egyiptom#muszlim#radikális#hit

Címlapról ajánljuk