Híradó

Nehezen bírjuk – megszólalt a Balatonban eltűnt fiú nevelőapja

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2022. június 6. 17:22

Két 17 éves fiú tűnt el szombaton a balatonvilágosi strandon. Nagyjából 350 méterre lehettek a parttól, amikor a két fiatal elmerült a vízben. Harmadik társuknak egy csónakos segített partra jutni, ő megmenekült. A két fiút azóta már helikopterrel és drónnal is keresik a vízirendőrök és a vízimentők, eddig sikertelenül. Az RTL Híradónak sikerült beszélnie az egyik eltűnt fiú nevelőapjával, a család megrendülten várja a hatóságok hívását.

Nagy fájdalom, amire nem lehet szavakat találni – ezt mondta stábunknak a Balatonban eltűnt egyik fiú nevelőapja. A 17 éves fiatal és barátja két napja merült el Balatonvilágosnál. Harmadik társuk megmenekült, de azóta is sokkos állapotban van. A fiúk után két napja kutatnak, ma már helikopterrel is. Az éjszakai viharos időjárás azonban nehezíti a vízimentők munkáját.

Az egyik elmerült fiú családja két napja nem mozdul arról a helyről, ahol a fiatalok bementek a vízbe. A Híradó stábja tudott beszélni velük, nyilatkozni azonban egyikük sem akart. Az egyik rokon szerint a szörfdeszkát itt a nádasban találták a fiatalok. Abba kapaszkodva mentek be a mélyvízbe. Szerinte valamennyire mindhárom fiú tudott úszni.

Azt is elmondták, hogy a harmadik, életben maradt fiú még mindig sokkos állapotban van, így a baleset pontos részleteiről keveset tudnak. Ahogy a másik eltűnt fiú családjának sincsenek információi. Őket telefonon értük el, otthon Tornanádaskán várják a híreket.  

A nevelőapa azt mondja, a balesetről a kisebbik fia szólt nekik telefonon. Ő is Balatonvilágoson volt a többiekkel, de a tragédiát nem látta, mert hamarabb visszament a szállásra. A fiatalok egy hete érkeztek ide dolgozni. Délelőtt kőműves munkát végeztek, a délutánokat pedig strandolással töltötték.

A baleset óta rendőr- és mentőhajókkal volt tele a Balatonvilágosi partszakasz. Szonárral keresték a két elmerült  fiút. Amíg nem kerülnek elő a fiatalok, addig a következő napokban is óránként járőröznek a környéken.

A teljes riportot megnézheti az RTL Híradó riportjában:

#Híradó#Baleset-bűnügy#balatonvilágos#eltűntek#baleset

Címlapról ajánljuk