Híradó

Augusztusig érvényes az engedélye a több sérüléssel járó balesetet okozó dunakeszi hullámvasútnak

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2022. május 30. 18:00

Többen, köztük gyerekek is megsérültek, amikor kitört a hullámvasút kereke a dunakeszi gyereknapon. Az önkormányzat szerint a hullámvasútnak volt érvényes engedélye. Az üzemeltető szerint egy gyerek felállt a kocsiban, ezért kellett vészfékezni és ekkor szakadt ki a kerék, a Híradóknak nyilatkozó szemtanúk ilyenre nem emlékeznek

Az árusok többsége már összepakolt, a nagyobb vidámparki játékok azonban még délelőtt is álltak a dunakeszi gyereknap helyszínén, a Katonadombon. Az úgynevezett sárkány hullámvasutat sem szedték még szét. Távolról semmilyen sérülés nem látszott rajta, közelebb pedig nem lehetett menni. A rendőrség fotóin azonban egyértelmű, hogy a sínpálya egyik darabja is kiszakadt a helyéről.

Fotó: Dunakeszi Rendőrkapitányság

A baleset vasárnap délután 5 óra körül történt. A Híradónak sikerült beszélni egy szülővel, aki a baleset idején éppen a hullámvasúton ült a gyerekével. Nyilatkozni nem akart, de azt elmondta, hogy az egyik körben egy nagy zökkenést éreztek és a kocsi megbillent, aztán visszatolattak a beszállás helyére. Többen pánikba estek. Egy szemtanú arról írt Híradónknak, hogy több gyerek a fején sérült meg, miután lefejelték a kocsi vasfogantyúját. Volt, akinek felszakadt a szemöldöke és vérzett az orra.

Négyen sérültek meg, két utast kórházba is kellett vinni.

Hogy pontosan mi okozta a balesetet, egyelőre nem tudni. Az üzemeltető közleménye szerint egy gyerek felállt a kocsiban, mert rosszul érezte magát és ki akart szállni, a kezelő ezután vészfékezett, amivel egy komolyabb balesetet előzött meg, közben tört ki a kerék. A Híradónak nyilatkozó szemtanúk ilyenre nem emlékeznek. A rendőrség büntetőeljárást indított.  

„A Dunakeszi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást. Szakértők bevonásával vizsgálja a körülményeket” –  mondta el a Híradónak Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője

Dunakeszi önkormányzatától a Híradó azt a tájékoztatást kapta, hogy, a hullámvasút engedéllyel működött. 

Legutóbb 2020-ban vizsgálták meg a szerkezetet és két évre, vagyis idén augusztusig adták meg rá az engedélyt. A szerkezettel korábban nem volt probléma.

#Híradó#Baleset-bűnügy#baleset#hullámvasút#dunakeszi#gyereknap#rtl#top hírek

Címlapról ajánljuk