Híradó

Újjáépítették a lyukas szívvel született kisfiú családjának házát

Balogh ZoltánBalogh Zoltán

2022. május 29. 17:45

Szinte újra felépítették adományból és a rokonok, ismerősök munkájával egy ötgyerekes család házát a Somogy megyei Nemesdéden. A gyerekek egyike lyukas szívvel született, műteni kell, de a romos házba nem engedték volna vissza a kórházból, a családon végül egy kaposvári vállalkozó segített. A ház a héten készült el, már csak be kell bútorozni, ehhez viszont újabb segítségre lenne szükség.

Az ötéves Bence a második legnagyobb gyerek az ötből, a legidősebb hétéves, a legkisebb három hónapos. Két éve, nyáron derült ki véletlenül, hogy lyukas szívvel született. A kisfiúról és a családról a sonline.hu írt először.

Elesett egy ilyen kis játék motorral, és bementünk Marcaliba, a sürgősségire. És onnan egyből átvittek minket Kaposvárra, a gyerekosztályra. És ott derült ki, hogy neki mi a baja

– mondta az édesanya az RTL Híradónak.

A kisfiú szívén most egy csaknem három centiméteres lyuk van, két éven belül meg kell műteni. Amikor szóba került a műtét, az ötgyerekes nemesdédi család romos házban lakott, a kórházból oda nem engedték volna vissza a gyereket.

Az apa közmunkás, százezer forintot keres havonta. Ez és a gyerekek után járó pénz a család összes bevétele, ezért egyedül nem tudtak volna rendes otthont teremteni maguknak.

Ugye nekünk a gyerekeket el kell tartani, mi abból a kis pénzből, amit kapunk, azt ráköltjük a gyerekekre. Ugye kaját veszünk belőle, kell a konyhára, villany-vízre

– mondta az édesapa.

A kisfiú híre a sonline.hu cikke után eljutott egy kaposvári vállalkozóhoz, aki először két lakókonténert adományozott a családnak, ezekben húzták ki a legutóbbi telet. Majd építőanyagot vett, a felújítást három hónapja kezdték.

Az építőanyag kétmillió forintba került, a munkát családtagok, ismerősök végezték el. A héten készültek el a kis szoba-konyhás, fürdőszobás házzal, amit be kell még bútorozni, ha ehhez segíteni szeretne a családnak, erre a bankszámlaszámra utalva megteheti: 11773432-01833559 (Bodai Bence)

A szülőkkel készült interjút bővebben is megnézhetik az alábbi videóban.

#Híradó#Belföld#segítség#jótékonyság#család#beteg#kisfiú#nemesdéd#top hírek

Címlapról ajánljuk