Híradó

Az RTL Híradó kamerája előtt talált éles lőszereket a Dunában a mágneshorgász fiú

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2022. május 22. 19:00

Kameránk előtt talált éles lőszereket a Dunában Tahitótfalunál az a fiatal, aki nemrég ugyanott egy gépkarabélyt is kiemelt a vízből mágneshorgászat közben. Erről elsőként a Blikk számolt be. A fegyvert és a most talált lövedékeket is átadta a rendőröknek. A fegyver azonosítása még tart, ha kiderül, hogy bűncselekményhez használták, nyomozás indul.

A középiskolás Besenyei Bálint karácsony óta jár ki a Dunához, a Tahitótfalu melletti hídról korábban nem mindennapi zsákmánnyal, egy AK-74 gépkarabéllyal tért haza. 

Bálint vasárnap a Híradó kamerája előtt éles lőszereket is felszínre hozott mágneshorgászat közben. A fegyvert és a most talált – valószínűleg második világháborús – lövedékeket is átadta a rendőröknek. A fegyver azonosítása még tart, ha kiderül, hogy bűncselekményhez használták, nyomozás indul.

Bálint egy különlegesen erős mágnest használ, ami már tíz centiméterről magához vonzza a fémeket. A mágnes a Kraken 330 becenevet kapta. Ez egy kétoldalas mágnes, tehát mindkét oldala tapad, és mindkettővel 330 kilót tud felemelni – mondta. A fiú egy éve kezdett bele a mágneshorgászatba, ami szerinte nemcsak jó móka, hanem hasznos is.

Édesapja, Besenyei Sándor elmondta, hogy a szettet karácsonyra kérte a fiú, amit 50 méter kötéllel együtt meg is kapott.

Bálint szerint a mágneshorgászat „50 százalék kincskeresés, és 50 százalékban az, hogy megóvjuk a természetet. Illetve megpróbáljuk helyrehozni, amit mások tönkretettek.”

 

#Híradó#Belföld#mágneshorgász#fiatal#rtl#fémhorgász#lőszer#gépkarabély#top hírek

Címlapról ajánljuk