Híradó

„Ez kókány” – tökéletes állapotúként adhattak el egy korábban félbevágott kocsit

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2022. május 15. 17:30

Egy korábban félbevágott kocsit adott el tökéletes állapotú, sérülésmentes autóként egy budapesti autókereskedő, aki ellen csalás gyanúja miatt most nyomozás indult, miután a vevő feljelentést tett ellene. A rendőrök szerint a nepper másfél millió forint kárt okozott, és a szakszerűtlen javítás miatt a kocsiban utazók életveszélyben voltak. 

A Becsületesnepperként ismert autókereskedő azt mondja, nem látott még ilyen rossz munkát. A rendőrségi fotón piros vonal jelzi, hol vágták ketté az autót. A honda hátsó része sérülhetett meg, ezt cserélték le - a szakértő szerint - kontár módon.

Az autó megkímélt, tökéletes állapotú, sérülésmentes – ez szerepelt a kereskedő ajánlatában, holott, mint később kiderül, a Honda hátsó része korábban sérült volt, az autót lényegében kettévágták, így javították meg. Amikor a vevő rájött, hogy becsapták, feljelentést tett. A rendőrök szerint nemcsak másfél milliós kár érte, de az élete is veszélyben volt.

Hogy minél drágábban tudják eladni az autót, a gépkocsi javítását szakszerűtlenül végezték el. Ennek következtében a karosszériája egy esetleges ütközésnél nem az elvártaknak megfelelően védte volna az utasokat

– mondta Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 43 éves kereskedő ellen csalás gyanújával indult nyomozás. A Becsületesnepper néven publikáló kereskedő szerint ezt könnyen el lehetett volna kerülni.

Az egy fair helyzet, ha azt mondja a kereskedő, hogy jó, ezért kerül ennyibe, mert itt a fénykép, tessék nézd meg, felvállalod a felelősségét, hogy az autó ilyen, akkor nincs ezzel semmi probléma

– mondta Kroneraff István, aki szerint az ilyen csalások azért nem mindennaposak. Ennek ellenére nem látott még ilyen rossz munkát.

Ez kókány

– foglalta össze röviden a véleményét, aki az alábbi videóban azt is elmondja, mire kell figyelni használtautó vásárlásakor.


A Híradó információi szerint az autókereskedő nem tett vallomást és a gyanúsítás ellen panasszal élt. A rendőrök a nyomozást lezárták, és az iratokat átadták az ügyészségnek, ott harminc napon belül vádat emelhetnek.

#Híradó#Belföld#kettévágott autó#csalás#rtl#Baleset-bűnügy#bűnügy#használtautó#ma#top hírek

Címlapról ajánljuk