Híradó

Ha nem hajolok ki, elvágta volna a torkomat – megszólalt az iskolában megkéselt Dominik

rtl.hurtl.hu

2022. május 4. 17:46

A nyolcadikos Dominikra egy iskolatársa támadt rá hétfőn, Taktaharkányban. A 15 éves, hetedikes diák késsel sebesítette meg több helyen. Dominik arról mesélt, hogy a rendőrök szerint ha nem ugrik el a szúrások elől, bele is halhatott volna a sérülésekbe. A konfliktus a két fiú között pénteken kezdődött az iskola melletti focipályán.

Fájdalmai vannak, és naponta kell kezelésre járnia annak a tizennégy éves fiúnak, akit megkéselt egy tizenöt éves iskolatársa hétfőn Taktaharkányban, az általános iskola előtt. A megsérült fiú testén több vágott sérülés van. 

Pénteken egy iskolai focimeccsen alakult ki konfliktus a két fiatal között. Az idősebbik fiú hétfőn tanítás után megvárta a társát, és késsel támadt rá.

Pap Dominik nemrég ért haza a kórházból, mindennap vissza kell mennie, hogy vágott sebeit átkösse az orvos. Nagy a veszély ugyanis, hogy elfertőződnek.

„Fociztunk, és odarúgott a gyerek a lábamhoz, mondtam neki, hogy öcskös, ezt nem kéne így csinálni, mert nem méltó a focihoz. Mentem volna vissza a labdáért, megkérdezte a fiú, hogy mi az, hogy öcskös. Megfordultam, és már kaptam ide egyet” – mutatott az arcára Dominik, akit pénteken még csak ököllel ütött meg a haragosa.

A fiú a Híradónak felidézte: „a kiskapunál megláttam, már mutatta, hogy gyere, felvettem a cuccom, mentünk volna hazafele, már támadt rám. Letettem a táskát, megvédtem magam, mondta, gyere még egyszer, elővette a kést, azzal rám támadt, meg is szurkált négy-öt helyen.”

A fiú szerint a támadója ezután elmenekült a helyszínről, „nem foglalkozott azzal, hogy mi történik, nem foglalkozott azzal, hogy elvérzek, vagy ott maradok”.

Az iskola mentőt hívott, a megsérült fiút a miskolci kórházba vitték, ahol ellátták a vágott sebeit. A 15 éves, hetedikes támadót a rendőrök a lakásán találták meg. A Híradónak Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy az idősebb fiút gyanúsítottként hallgatták ki súlyos testi sértés kísérletének bűntette, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt. 

A Híradó információi szerint a fiúnak korábban volt már több erőszakos ügye, állítólag iskolába sem járt rendesen.

#Híradó#Baleset-bűnügy#taktaharkány#megszúrta#késelés

Címlapról ajánljuk