Híradó

„Felnyomott a falra az ágyékával” – interjút adott az RTL-nek a színitanodás tanárát szexuális visszaéléssel vádoló lány

rtl.hurtl.hu

2022. április 20. 16:10

Hunyadi Emőke állítása szerint egykori tanára többek között ölébe ültette a lányokat, és nyilvánosan kérdezgette őket szexuális életükről. Az RTL Híradónak saját élményeiről is mesélt: elmondása szerint a férfi egy folyosón a falhoz szorította ágyékával, és amikor szabadulni próbált, nem engedte el.

A tanodában zajló visszaélésekről a HVG 360 cikke alapján itt számoltunk be részletesen. A lapnak számos szemtanú és érintett beszélt egybehangzóan a tanár módszereiről.

Az ügyet névvel felvállaló fiatal nő, Hunyadi Emőke az RTL Híradónak azt mondta, a HVG-cikk szerda reggeli megjelenésétől kora délutánig a színitanoda hat további régi diákja – maguk is bántalmazottak – vette fel vele a kapcsolatot. 

Az interjú szerint Hunyadi Emőke elsősorban azt nehezményezi, hogy a tanár visszaélésszerű módszereit, az alázást, a fogdosást, a test miatti megszégyenítést, a szexuális utalásokat az ott tanuló tizenéves gyerekekkel úgy fogadtatták el, mint a színházcsinálás normális velejáróját. Miközben szerinte sem iskolai, sem színházi, sem egyéb körülmények között nem elfogadható, hogy egy 13 éves gyereknek kötelező puszit adnia a felnőtt férfi tanárnak, vagy hogy nyilvánosan, többek előtt kérdezgeti a szexuális életükről tinédzser diákját.

Volt olyan eset, hogy a visszaélések az intézmény igazgatójának jelenlétében történtek, és akkor sem történt semmi. Hunyadi szerint ez is azt erősíti, hogy a gyerekeknek azt tanítják, hogy mindezt el kell viselni. „Emiatt az önbecsülés ki sem tud alakulni a tizenéves gyerekekben” – fogalmazott.

Elmesélte a Híradónak az ő egyik traumatikus élményét, amikor 16 éves korában az illető tanár elment mellette a folyosón, és egyszer csak „felnyomott a falra az ágyékával. Próbáltam eltolni magamtól, de ő ráfogott a radiátorcsőre mögöttem, és nem engedett. Azután továbbment.”

Hunyadi Emőke elmondása szerint mindennaposak voltak a 13-15 éves kislányok testét érő megalázások, ami miatt sokaknál alakult ki testképzavar. Amikor ő 45 és fél kiló volt, vele példálóztak, hogy ő az etalon, rá kell hasonlítani. Többen kerültek pszichiátriára – mondta el –, ő maga is anorexiás és bulimiás lett, és pszichiátriai kezelés alá került.

Amikor elhatározta, hogy fellép a bántalmazás ellen, elkezdett érintetteket keresni, és néhány óra alatt 25 lány jelzett neki vissza, a számuk pedig azóta is nőtt.  A körüzenete a szóban forgó tanárhoz is eljutott, aki becsületsértésért és rágalmazásért jelentette fel, az első tárgyalás már meg is volt.

A bántalmazás áldozatai is feljelentést tettek a rendőrségen, állításaikat számos vallomással támasztották alá.

A teljes riportot a zaklatási ügyről az esti RTL Híradóban láthatják.

 

 

 

 

#Híradó#Belföld#színitanoda#budapest#tanár#szexuális visszaélés#színház#zaklatás#feljelentés

Címlapról ajánljuk