Híradó

8 órával az után támolygott be a Heim Pál-kórházba, hogy egy aluljáróban megkéselték

Bányai ViktorBányai Viktor

2022. április 16. 17:37

Életveszélyes állapotban támolygott be a Heim Pál gyerekkórházba egy 34 éves férfi. Az eset egy hete történt, a rendőrség szombaton hozta nyilvánosságra a részleteket. A sérült férfi csak annyit tudott mondani, hogy néhány órával előtte megkéselték az egyik budapesti aluljáróban. Egyik támadója egy másik bűnügy miatt bukott le, a napokban őt és társát is letartóztatták a késelés miatt. Kiderült, hogy a kést egy kocsiban rejtették el, amit feltörtek, majd felgyújtottak. Áldozatuk továbbra is kórházban van.

A késelés sértettje, egy 34 éves férfi alig tudott menni, görnyedten kért segítséget múlt szombat reggel a Heim Pál-kórházban. Életveszélyes állapotban volt. Mielőtt megműtötték, annyit mondott: egy aluljáróban késelték meg.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Híradónak elmondta, életvédelmi nyomozóik részletesen feltérképezték a sértett útvonalát. A nyomozásban az áttörés április 13-án következett be, amikor a IX. Kerületi Rendőrkapitányságon egy más bűncselekmény miatt kihallgatott férfival kapcsolatban felmerült, hogy ehhez az esethez is köze van.

Kiderült: az elfogott 30 éves férfi és társa aznap éjfél körül az Üllői úton szemelte ki áldozatát, aki cigarettát kért tőlük. Ezután a Népligeti aluljáróba követték, ahol a pénzét követelték, de ő nem adta. A fiatalabb támadó ekkor mellkason szúrta, majd elvették 400 forintját.

Az életveszélyesen megsérült férfi az aluljáró környékén maradt, de egyre rosszabbul lett. Végül 8 órával a késelés után, teljesen legyengült állapotban támolygott be az alig néhány száz méterre lévő kórházba.

A két támadó, miután egyikük megszúrta a férfit, menekülni kezdett. Alig 10 kilométer után a Róbert Károly körúton álltak meg, ahol a gyanú szerint feltörtek egy parkoló autót, elrejtették benne a kést, majd felgyújtották a kocsit.

Az autó teljesen kiégett, csak a váza maradt meg, azonban a kést megtalálták benne. Rongálás miatt is eljárás indult a támadók ellen, akiket néhány napja el is fogtak.

A Híradó úgy tudja, a késelés gyanúsítottja korábban több mint 6 évig ült fegyházban közveszélyokozás és más bűncselekmények miatt. Áldozatát jelenleg a Merényi-kórházban kezelik, stabil az állapota.

 

#Híradó#Baleset-bűnügy#bűnügy#késelés#életveszélyes állapot#felgyújtották#400 forint#top hírek

Címlapról ajánljuk