híradó

Egy hét nyaralás másfél millióért – rendesen elszálltak az árak a Balatonnál

Daróczi DóraDaróczi Dóra

2022. április 13. 18:26

Másfél millió forintért is találni a Balatonon négycsillagos szállodát nyárra négyfős családnak egy hétre az egyik legnagyobb szálláshirdető oldalon. Nyárra amúgy enyhe áremelkedés várható a balatoni szálláshelyeken, ennek ellenére a Magánszállásadók Országos Szövetsége szerint 7-8 százalékkal lehet több foglalás.

250-300 ezer forintnál kezdődnek a legolcsóbb háromcsillagos szállodák az egyik legnagyobb szálláshirdető portálon, ha egy négyfős család egy hétre utazna a nyáron Balatonhoz. Háromcsillagos szállodákat all inclusive ellátással, találni 700-800 ezer forintért is. A négycsillagos hotelekben 350 ezertől indulnak az árak, de van szállás másfél millióért is. Ötcsillagos szállodát nem találni egymillió forint alatt a megadott időpontban. Nagyok a különbségek, és még nem tudni, hol állnak meg az árak nyárig.

A szállodák mellett a magánszállásadók is valamivel nagyobb forgalommal számolnak.

Mörk László, a Magánszállásadók Országos Szövetségének elnöke szerint a foglalások alapján 7-8 százalékos bővülés várhat, az infláció hatása viszont a szállások árán egyelőre nem nagyon érződik.

Azért vannak olyan turisták is, akik kifejezetten jól járnak: akik euróval fizetnek. A forint gyengülése miatt nekik még olcsóbb is lehet a nyári magyarországi szállás.

#híradó#belföld#balatoni szállások#drágulás#rtl#balaton#turizmus#top hírek

Címlapról ajánljuk