Híradó

Az időseknek baj esetére osztott vészhívóra érkezett kampányhívás a Fidesztől

Borsodi ZoltánBorsodi Zoltán

2022. március 30. 18:42

Idős, beteg édesanyja vészhívóján keresztül kapott kampányhívásokat a Fidesz központból egy XVI. kerületi nézőnk. Az egyik hívásban arról érdeklődtek, hogy megy-e szavazni, a másikban Orbán Viktor hangüzenetét lehetett hallani. A vészhívókat a szociális ellátó rendszeren keresztül, általában egyedül élő, idős emberek kapják, hogy segítséget tudjanak hívni, ha bajban vannak.

…hogy el tudnak-e jönni vasárnap szavazni. – Ki kérdezi? – X vagyok. – És kitől? – A Fidesz irodából.

Ez a beszélgetés egy időseknek osztogatott vészhívón zajlott le. Másnap ugyanerre a készüléken Orbán Viktortól érkezett üzenet, aminek a lényege az, hogy a hallgató szavazzon a Fideszre. 

A felvételt a két esetről egy a XVI. kerületben élő férfi juttatta el a Híradónak. Mint elmondta,

bárki hívott volna, ha a pirézek pártja hív, akkor pontosan ugyanennyire fel lennék háborodva. Ez a rendszer nem erre való.

A kerület ellenzéki jelöltje szerint abszurd, hogy a vészhívón kampányol a Fidesz.

Vajda Zoltán szerint „kiszolgáltatott helyzetben lévő idős embereket nem szabad ilyen helyzetbe hozni, hogy kvázi implicit módon nyomás alá helyezzük.”

A Híradó kérdésére a Fidesz XVI. kerületi elnöksége közölte: csak olyan telefonszámot hívnak, aminek a tulajdonosa hozzájárult ehhez. Ahogy írták: „arról nem tehetünk, hogy ha valaki esetleg a vészhívó számát adta meg” kapcsolattartásra. 

#Híradó#politika#Belföld#vészhívó#kampány#fidesz#top hírek#választás

Címlapról ajánljuk