Híradó

Jakab Péter: Mészáros Lőrinc pucolhatja a vécét Szegeden

Wagner BeaWagner Bea

2022. február 21. 19:52

Újra ülésezik a Parlament. A tavaszi ülés első napján, hétfőn az országgyűlési választás is szóba került. Napirend előtt heves szócsatába keveredtek a képviselők. A Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy szerinte az ellenzék itt a Feri, hol a Ferit játszik.

A választási kampány jegyében zajlott az Országgyűlés hétfői, személyeskedésektől sem mentes ülése. A legélesebben Jakab Péter, a Jobbik elnök-frakcióvezetője fogalmazott, aki megígérte: ha április 3-án az egységes ellenzék győz, akkor nem lesz kötelező a koronavírus elleni oltás Magyarországon. De szóba kerültek az ország leggazdagabb emberének közbeszerzési győzelmei is.

Mészáros Lőrinc 22 milliárdért építhet egy újabb stadiont Zuglóban. 23 milliárdért kicserélheti a vízvezetéket Tatabánya környékén. Mert mindenhez is ért. Április 3. után pedig majd pucolhatja a vécét Szegeden ingyen, önökkel együtt

– mondta Jakab Péter.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is riposztolt Jakabnak:

Képviselő úr, ha tényleg szabad országot akar, akkor mit keres a szemkilövetők választási listáján?

– mondta Dömötör, majd hozzátette: Magyarországon az oltás önkéntes. (Ez egyébként az állami alkalmazottak szempontjából nem igaz, számukra, például a tanárok és a rendőrök számára előírták a kötelező koronavírus elleni oltást.)

Kocsis Máté a vita egy pontján szóba hozta, hogy Itt a Feri néven indított rendezvénysorozatot Gyurcsány Ferenc. Szerinte pedig a 2022-es kampány megint arról szól, hogy „itt a Feri”.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke az ülésen megerősítette, hogy március 10-én lesz az államfő-választás a parlamentben. Március 1-ig lehet ajánlani jelöltet, ehhez a képviselők legalább egyötödének írásos ajánlása szükséges. A Fidesz jelöltje jelenleg Novák Katalin volt családügyi miniszter, az ellenzéki pártoké pedig Róna Péter közgazdász.

Nyitókép: RTL Híradó

#Híradó#politika#Belföld#parlament#jakab péter#mészáros lőrinc

Címlapról ajánljuk