Híradó

Meghalt Michael Jackson

rtl.hurtl.hu

2009. június 26. 1:53

Megállt a szíve az énekesnek. Kórházba vitték, de már nem tudtak rajta segíteni.

Az eddigi hírek szerint szívleállás okozta Michael Jackson halálát csütörtökön. Az énekest eszméletlen állapotban szállították kórházba, miután a Los Angeles-i Holmby Hillsben lévő bérelt házában leállt a szíve. Az orvosok hiába próbálták újraéleszteni - a halál időpontját 2 óra 26 percben jelölték meg.

Az amerikai nagyváros halottkémi hivatalának szóvivője nem akart találgatni a popsztár halálának okáról. A boncolás eredménye szombatra lett meg. Michael Jackson holttestét helikopterrel szállították el az UCLA kórházból.

Az egészségügyi intézmény előtt több száz rajongó és újságíró gyűlt össze, a csődület miatt motorosrendőrök vették körbe Jackson házát is. A kórházba érkezett Jackson több testvére is, a sztár apja Las Vegasban volt a tragédia időpontjában.

"A család arra kéri a médiát, hogy tartsa tiszteletben a magánéletünket ebben a nehéz időben" - mondta Jermaine Jackson, aki megerősítette, hogy fivére életéért egy órán át küzdöttek.

Jackson éppen júliusi koncertjeire készült: Londonban, az O2 arénában július 13-án kezdte volna meg 50 koncertből álló "This Is It" (Ennyi!) című turnéját, az előadásokra néhány óra alatt elkeltek a jegyek.

Jackson, a pop királya

Michael Jackson 1958. augusztus 29-én született. Különleges hangjának és tánctudásának köszönhetően már kisgyerek korában sikert aratott négy idősebb testvérével együtt a Jackson Five-ban.

A Jackson Five 1969-ben írt alá szerződést a Motown lemezcéggel: ezután több mint 13 millió albumot adtak el. Néhány évvel később a testvérek különváltak.

Jackson 1979-ben készítette el első szólóalbumát "Off The Wall" címmel. Az album, amelynek producere Quincy Jones volt, 10 millió példányban kelt el. 1982-ben jelent meg a "Thriller", amely minden idők legnagyobb példányszámban elkelt nagylemeze lett, több mint 41 milliót vettek belőle világszerte.

Karrierje 1993-ban tört meg, amikor gyerekmolesztálással vádolták meg. Bár 2005-ben minden vád alól felmentették, azóta nem tudta megközelíteni korábbi sikereit.

Ráadásul az évek során sorozatos egészségi problémái voltak. A sajtó többször is cikkezett arról, hogy több plasztikai műtétje is volt, de ezeket ő mindvégig tagadta. 1995-ben jelent meg Invincible című, utolsó albuma, amely nagy bukás lett.

1994-ben elvette Elvis Presley lányát, Lisa Marie Presley-t, a házasság alig két évig tartott. Második házasságából - amelyet egy ápolónővel, Debbie Rowe-val kötött - két gyerek született: Prince Michael és Paris Michael Katherine. Ez a házasság 1999-ig tartott. Jackónak egy harmadik gyereke is született, de azt máig nem tudni, hogy ki Prince Michael II anyja.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség
#Híradó#meghalt#michael jackson#kórház#énekes#szívinfarktus#mentős#szív#popsztár#újraéleszt#jackson

Címlapról ajánljuk