Házon kívül

„Díszcigányokat néznek maguknak” – Győzike példája megmutatta, miért fontosak a Fidesznek a roma hírességek

Moskovics JuditMoskovics JuditMolnár FruzsinaMolnár Fruzsina

2023. november 22. 5:01

A Fradi-Debrecen meccsen Gáspár Győző a szurkolók nem kis döbbenetére megjelent a családjával a Fradi VIP páholyában. Tavaly első sorban vonult a Békemeneten, és nemrég azt mondta: szívét, lelkét, vérét adná a miniszterelnökért. De nem ő az egyetlen roma híresség, aki az elmúlt években feltűnt a Fidesz közelében. A Házon kívül szakértőkkel járt utána, mi lehet a kormánypárt célja a roma celebekkel. És megmutatjuk azt is, mit szóltak Gáspár Győző hirtelen feltört nemzeti érzelmeihez és focirajongásához a szülőfalujában.

Heves szócsata alakult ki a Gáspár család és Curtis között, miután Győzikéék nemrég megjelentek a Fradi VIP páholyában. Kubatov Gáborral közös fotó is készült. Más Újpest-szurkolók is meglepődtek a celebcsalád jelenlétén, az Újpest elleni rangadón már kifeszített molinóval üzentek nekik.

Tavaly március 15-én pedig, alig egy hónappal a választás előtt Gáspár Győző az első sorban, aranyszegélyes Napóleon-kabátjában mosolygott Bencsik András és az Orbán Viktort magán viselő Pataky Attila mellett a Békemeneten. Ez volt az első nyilvános megjelenése a kormányt támogató rendezvényen.

Bár ő azt állítja, hogy nem is oda készült, László Róbert, a Political Capital választási szakértője szerint biztosan nem a véletlen műve, hogy kik vonulhatnak az első sorban a Békemeneten, a kamerák előtt, fotózhatóan. Bőhm Kornél kommunikációs szakértő pedig azt mondta: Gáspár Győző fradis jelenléte egybecseng azzal, amit a csapat vezetői a rasszizmusról évek óta hangoztatnak.

  • De jól választja-e meg a Fidesz azokat a roma hírességeket, akiket közel enged magához? Mennyire kedveli őket valójában a roma közösség?
  • Mit vár a kormánypárt ezektől az együttműködésektől?
  • Megosztó személyiségnek gondolják-e Gáspár Győzőt a szülőfalujában?
  • És miért indulna 17 év után újra polgármesterjelöltként az időközben a Fideszbe is belépett híresség?

A cikkünk legelején található riportból mindez kiderül. 

#Házon kívül#Videó#Belföld#politika#fidesz#kormánypárt#győzike#fradi#békemenet#polgármesterjelölt#romák#ma

Címlapról ajánljuk