Gazdaság

3500 forint a sajtos-tejfölös lángos a Szigeten, de vannak ennél extrémebb árak is

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 6. 19:01

Aki szeretne, akár francia reggelivel is indíthatja a napot a Szigeten. Mindennek persze ára van.

A Hvg.hu nézte meg, hogy milyen árakkal kalkulálhatnak idén a Szigeten bulizók. Az árak eszerint nem szálltak el annyira, mint korábban, emögött pedig az lehet, hogy tavaly óta kötelező a Szigeten egy fixáras főételt is biztosítaniuk a szigetes vendéglátósoknak. Idén ezt 3200 forintban maximalizálták a szervezők, és kikötésként szerepel, hogy egy teljes értékű étkezésnek megfelelő egytálételt adjanak ennyiért. Tavaly volt olyan ügyeskedő vendéglátós, aki ezt a megkötést úgy igyekezett megkerülni, hogy sült krumplit árulta a maximalizált 2500 forintért.

A Sziget szerdán indul, így még nem minden vendéglátósnál van kint az étlap az árakkal. Ahol viszont igen, ott a következők látszanak:

  • Van olyan hely, ahol 2490 forintot kérnek egyetlen szelet pizzáért.
  • Egy gyrosért – attól függően, hogy pitában, tortillában vagy tálon kérjük – 4000 forinttól 5500 forintig terjedő összeget is elkérhetnek.
  • Aki francia reggelire vágyik, 3690 és 4990 forint közötti összegért étkezhet.
  • Egy sajtos-tejfölös lángosért 3500, a „láng-dog” fantázianévre hallgató hot-dogért pedig 4000 forintot kell otthagyni az egyik helyen.
  • A nachos sajt- és salsa-szósszal is kérhető, 2000 forint ellenében.
  • Idén is kitelepül a Szigetre az Aldi, így diszkontáron vásárolhatnak be a fesztiválozók, és a náluk vásárolt grillételeket az Aldi grill zónánál meg is süthetik a látogatók.

Az idén 30 éves Sziget első napján, augusztus 7-én a Nagyszínpadra érkezik a legendás pop szupersztár, Kylie Minogue. Kádár Tamás fesztiváligazgató nemrégiben a Reggeliben arról mesélt, milyen újításokkal készülnek a jubileumra és néhány kulisszatitkot is elárult:


Nyitókép: A 30. Sziget fesztiválra tartó fiatalok érkeznek az óbudai Hajógyári-szigetre 2024. augusztus 6-án. A Sziget ötven helyszínen ezernél is több programmal várja a közönséget augusztus 7. és 12. között. – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

 

#Gazdaság#sziget#sziget fesztivál#étel#ár#lángos#gyros

Címlapról ajánljuk