Gazdaság

Reptéri káosz és járatkésések: másfél hét alatt tizenkét hatósági eljárás indult

rtl.hurtl.hu

2024. július 31. 8:13

Fónagy János miniszterhelyettes a légitársaságokat és a háborút hibáztatja.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság korábbi vizsgálatai szerint a reptéri késések kétharmadáért a légitársaságok felelősek. Jelenleg 12 hatósági eljárás van folyamatban a 2024. június 21. és július 1. közötti járatindulások kapcsán – idézi a 444 Fónagy János nemzetgazdasági miniszterhelyettes válaszát, amit a jobbikos Balassa Péter kérdésére adott.

Fónagy a válaszában hivatkozott arra is, hogy az európai légtér nagyon zsúfolt, amit „a turisztikai csúcsszezon sajátosságai mellett az Oroszország és Ukrajna közötti háború tovább nehezít, a repülőgépek többsége ugyanis a háborúban álló országok légterén nem repülhet át, így számos gép azt kikerülve, Magyarország felett közlekedik.

Egyre több történetet lehet hallani reptéren veszteglő utasokról, akiknek a terveit keresztülhúzzák a járatkésések. Van, aki a foci-Eb-t késte le emiatt, más akár 30 órát vár a reptéren arra, hogy elindulhasson nyaralni. A Reggeliben nemrég megkérdeztük Valentínyi Katalint, a Budapest Airport vállalati kommunikációs igazgatóját, hogy mi okozza a problémát:


Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Gazdaság#késés#repülőtér#eljárás#hatóság#káosz

Címlapról ajánljuk