Gazdaság

Babaváró hitel: ennyien kerültek volna bajba a meghosszabbítás nélkül

rtl.hurtl.hu

2024. július 9. 14:29

Még a múlt héten, a családszervezetekkel folytatott megbeszélést követően döntöttek arról, hogy a babaváró programban 2019. július 1. és 2021. július 1. között részt vevők esetében a visszafizetési határidőt egységesen meghosszabbítják.

Idén mintegy tízezer család kerülhetne nehéz helyzetbe a babaváró program lejárta miatt, mondta sajtótájékoztatóján Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter, amelyről az MTI tudósított.

Elmondta, hogy még a múlt héten, a családszervezetekkel folytatott megbeszélést követően döntöttek arról, hogy a babaváró programban 2019. július 1. és 2021. július 1. között részt vevők esetében a visszafizetési határidőt egységesen meghosszabbítják.

A Bank360 azt írta az rtl.hu-n megjelent elemzésében: ha a most kegyelmet kapott családok nem „teljesítenek”, az még nagyobb teherrel járhat számukra: a jelenlegi 47 ezer forint körüli törlesztőrészlet sokszorosával kell számolniuk. Az elvált párok a bejelentés szerint nem kapnak semmilyen egérutat.

Korábban a Reggeliben Sándorfi Balázs, a Bankmonitor ügyvezetője, alapítója emlékeztetett: a babaváró bevezetése óta több előre nem látott esemény következett be, járvány, háború, energiaválság, ami az életszínvonalat jelentősen csökkentette, és megnehezíthette a gyerekvállalást. Arról is beszélt, hogy a hosszabbítás nélkül a hitel háromszorosát kellett volna visszafizetni:


Nyitókép: Pixabay

#Gazdaság#babaváró hitel#program#határidő#hankó balázs#család#törlesztés

Címlapról ajánljuk