Gazdaság

Tiborcz István cége veszi meg a Posta Biztosítókat

rtl.hurtl.hu

2024. július 8. 17:45

Hosszú távon meghatározóak szeretnének lenni a teljes magyar biztosítási piacon, írta közleményében Tiborcz István cége.

Többségi tulajdont szerez leányvállalatán, a Gránit Biztosítón keresztül a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban a Waberer's-csoport – közölte a vállalat a tőzsde honlapján, ímit a Telex szúrt ki. Ezzel a Gránit az év végére 67 százalékos részesedést szerezhet a két biztosítóban, ha addig megszerzik a hatósági engedélyeket is.

Azt írták: hosszabb távon a tranzakció célja, hogy a Waberer's-csoport meghatározó részesedést szerezzen a teljes magyarországi biztosítási piacon. A Posta biztosítók együttes megszolgált díjbevétele 60,7 milliárd forint, míg adózott eredménye 2,2 milliárd forint volt 2023-ban. Az adásvételi szerződést július 8-án írták alá.

A Magyar Posta Biztosító Zrt. és Magyar Posta Életbiztosító Zrt. a magyar biztosítási piac meghatározó szereplője komplex élet- és nem-életbiztosítási termékportfolióval. A mostani tranzakcióval a Waberer's a magyar életbiztosítási piac egyik legnagyobb szereplőjében szerez részesedést, és jelenik meg az életbiztosítási szegmensben, írta az MTI.

Nyitókép: Wikimedia Commons

#Gazdaság#tiborcz istván#magyar posta#biztosító#adásvétel#tőzsde#waberer's

Címlapról ajánljuk