Gazdaság

Schadl György az RTL-nek megerősítette, hogy 189 milliót fialtak cégei, míg ő börtönben ült

rtl.hurtl.hu

2024. július 5. 13:03

Korábban beszámoltunk a Schadl György által tavaly keresett pénzről, most az is kiderült, hogy mennyit vehetett volna fel az elmúlt két év során.

Letartóztatásának két éve alatt összesen 189 millió forintot hoztak a Schadl György érdekeltségébe tartozó, állami feladatot ellátó végrehajtói irodák, írta meg ma a 24.hu a társaságok pénzügyi beszámolói alapján. Az rtl.hu-n már korábban is olvashatták, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar felfüggesztett elnökének érdekeltségébe tartozó iroda 2023-ban több mint 326 millió forintos árbevétel mellett több mint 106 millió forint adózott eredményt ért el. Ennek az összegnek – pontosan meg nem határozott – részét ki is vették osztalékként a tulajdonosok, a maradék eredménytartalékba került. 

Schadl most az RTL-nek erősítette meg, hogy valós az elmúlt két évre vonatkozó, 189 milliós összeg, illetve megismételte, hogy a pénzből semennyit sem vett fel.

Korábban azt írtuk: a cégnek Schadl Györgyön kívül van egy másik tulajdonosa is, méghozzá az az Andresin Konstantin, aki a budaörsi körzetben helyettesíti a végrehajtói kar felfüggesztett elnökét. A jogszabályok szerint hiába függesztenek fel egy végrehajtót, az irodájában helyettesítéssel továbbra is keletkezhet bevétel, és az adott iroda viheti tovább az ügyeket is. Andresin Konstantin a céginformációk szerint 2022 júliusában lépett be a Schadl és Társai Végrehajtó Irodába.

A Schadl György irodája által termelt nyereség azért is érdekes, mert mint megírtuk, korábban lejárt a 7 évre szóló megbízatása Schadl Györgynek, de a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága meghosszabbította az akkor börtönben ülő egykori elnök működési engedélyét, azaz lehetővé tette, hogy az iroda továbbra is pénzt termeljen.

A korábbi években egyébként 300 és 350 millió forint körüli volt az árbevétel, de például 2019-ben 643 millió forint szerepelt ezen a soron. Tavalyelőtt rosszabb évet zárt Schadl György, akkor 126 millió forint volt a nettó árbevétel és 28,9 millió forint az adózott nyereség.

Az ügy további részleiről többet megtudhat az esti RTL Híradóból, amit este 6 órától itt, az rtl.hu-n is élőben közvetítünk.

Nyitókép: RTL

#Gazdaság#schadl györgy#bevétel#iroda#letartóztatás#végrehajtó#megerősít#pénz#völner pál#korrupció

Címlapról ajánljuk