Gazdaság

1,5 milliárdos forgalmat csinált a Balázs Kicks, hatalmas osztalékot vett ki Pachert Balázs

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2024. június 20. 5:59

Pachert Balázs 2021-ben alapította cégét, tavaly bődületesen nagyot ment a Balázs Kicks és nem csak anyagi értelemben. Járt nála Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és egyszer még a Deák téren is megbénult a forgalom egy különleges póló miatt. A csúcsra ért Pachert Balázs, aki még a Cápáknak is nemet tudott mondani.

Tavaly debütált az RTL képernyőjén Pachert Balázs. A fiatal vállalkozó a Cápák közöttben tett olyat, amit csak kevesen: visszadobta a nagy halakat a sós vízbe. 

Pachert Balázs egy hatalmas cipőbirodalmat akart felépíteni egyedi sneakerekkel, a tervre a Cápák azonnal ráharaptak, mindenféle konstrukcióval bombázták a Balázs Kicks megálmodóját, aki nem engedett eredeti üzleti koncepciójából: 200 millió forintért 10 százalékos üzletrészt kínált. A Cápák nagyobb darabot haraptak volna ki az üzletből, így Pachert Balázs visszautasította őket:


A Cápák jól látták: a Balázs Kicks érti a modern idők szavát, mára megkerülhetetlen a hazai piacon. Még ha akadnak is izgalmak: nem sokkal az üzleti showműsor után egy 4,5 millió forintot érő  Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh márkájú tornacipőt loptak el egy nyitott vitrinből. A cipő és az elkövetők is meglettek, a vállalkozó pedig leszűrte az eset tanulságait – ma már a tinik megvédésével foglalkozó, szintén a Cápák közöttben felbukkant Sándor László vigyáz az értékeire:


A boltban tavaly megfordult Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a sneakerek iráni szeretetéről beszélt, idén pedig Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és jövendőbeli EP-képviselője vásárolt magának egy pár lábbelit, 75 ezer forintért.

Áprilisban annyian próbáltak bejutni Pachert Balázs cipőboltjába, hogy a Deák térnél megbénult a forgalom. Az érdeklődés oka egy különleges poló volt, amelyet a 2okos nevű streamer páros álmodott meg. A pólóért 17 990 forintot kértek, és az emberek órákon át sorban álltak érte az úttesten.

A siker a Pachert Balázs cégének számain is meglátszik:

a Balázs Kicks 2023-at nettó 1 milliárd 517,7 millió forintos nettó bevétellel és 146,2 millió forintos adózott eredménnyel zárta. Pachert Balázs 163 millió forintos osztalék kivételéről döntött.

2022-ben sem hiányzott sok a milliárdos bevételhez, akkor nettó 933,7 milliós értékesítés mellett 92,6 millió forintos adózott eredmény jött össze.

A céget Pachert Balázs 2021 novemberében, három nappal 19. születésnapja után alapította 3 millió jegyzett tőkével, a csonka üzleti évben eszközökben 11,4 millió forintja volt, 2022-re ez az összeg felugrott 212,7 millióra, tavaly pedig már 337,2 millió forint volt. 


Nyitókép: Pachert Balázs / YouTube

#Gazdaság#pachert balázs#sneaker#balázs kicks#mérleg#ma#Cápák között#szijjártó péter#magyar péter#cipő

Címlapról ajánljuk