Gazdaság

Rekordnyereséget termelt a Lázár János-féle vadászház, és csak ő kap a milliókból

rtl.hurtl.hu

2024. június 4. 17:07

Bár Lázár Jánosnak csak 40 százaléka van a luxus vadászházat birtokló cégben, mégis csak neki szavaztak meg osztalékot, 58 millió forintot.

Az eddigi legjobb évét produkálta 2023-ban az a Lázár János résztulajdonában álló cég, amely a batidai tanyavilágban álló luxus vadászházat birtokolja – írja a 24.hu.

A Grosswiese Zrt. beszámolója alapján a cég csaknem 240 millió forint bevételt produkált, amiből 123 millió forint a nyereség. Az építési és közlekedési miniszter a cégben 40 százalékos résztulajdonnal rendelkezik, viszont a nyereségből csak ő kapott. A cikk szerint a tulajdonosok 58 millió forint osztalékot szavaztak meg a számára, ami ráadásul a részvényesi arányoktól eltérő összeg.

A Hódmezővásárhely melletti Nagyréti Vendégházat félmillió forintért lehetett kibérelni egy napra, az ingatlan bérbeadása zárt körben zajlik, például vadászati turizmust szervező cégeken és vadásztársaságokon keresztül.

Lázár hat éve lett 8,1 százalékos tulajdonos a cégben, majd a 23 százalékos, mára pedig 40 százalékos résztulajdonnal rendelkezik. Már 2018-ban azt nyilatkozta az RTL-nek, hogy jól megy az üzlet:


Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Gazdaság#lázár jános#vadászház#batida#nyereség#grosswiese zrt#osztalék

Címlapról ajánljuk