Gazdaság

Szijjártó Péter felesége 525 milliót vesz ki honlap és nyilvános telefonszám nélküli cégéből

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2024. május 31. 14:48

Szijjártó-Nagy Szilvia 2019-ben alapított belsőépítészeti céget, ami indulása után 9 hónappal már egy Porschét lízingelt.

Már tavaly is arra hívtuk fel a figyelmet, hogy meglehetősen furcsa körülmények között is hasít Szijjártó Péter feleségének belsőépítészeti cége: sem honlapja, sem nyilvánosan elérhető telefonszáma nincsen. Tavaly, a 2022-es év eredményei után Szijjártó-Nagy Szilvia 436 millió forint osztalékot szavazott meg magának, a fennmaradó részt az eredménytartalékba helyezte. 

Idén ennél is nagyobb összeg ütötte a markát, pedig a honlap és a telefonszám esetében sincsen jelentős változás. Míg tavaly még találtunk valamilyen üres sablont, amit talán honlapnak akarhattak felépíteni:

525 milliót vett ki honlap és nyilvános telefonszám nélküli cégéből Szijjártó Péter felesége

cikkünk írásakor már ez fogadja azt, aki a fenti címen próbálkozna:

525 milliót vett ki honlap és nyilvános telefonszám nélküli cégéből Szijjártó Péter felesége

Hogy hogyan találják meg a munkák a céget, milyen nyilvános referencia alapján dönthetnek Szijjártó-Nagy Szilviáék szakértelme mellett, azt nem tudni.

Mindenesetre honlap és bármilyen nyilvános referencia nélkül is ömölhetnek a megrendelések. Az Interior Design Kft. 2023-ban 1 milliárd 763 millió forintos nettó bevételt könyvelt el, ez nem nagyságrendbeli különbség a 2022-es 1 milliárd 502 millió forinthoz képest. Az adózott eredmény viszont kissé visszaesett, tavaly ezen a soron 545,8 millió forint jelent meg a 2022-es évre vonatkozóan, idén pedig 403,5 millió forintot tüntettek fel. 

Szijjártó Szilvia 525 millió forint osztalékról döntött önmaga számára.

Az indulás is rakétasebességű volt: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter feleségének cége indulása után 9 hónappal egy Porsche Cayenne luxusautót lízingelt. A 2019 nyarán létrehozott belsőépítészettel, divat- és formatervezéssel foglalkozó cég működése első bő fél évében 229 millió forint forgalmat bonyolított. 2020-ban 1 milliárd 318 millió forintos nettó árbevétel mellett 294,2 millió forint adózott eredményt, 2021-ben 781 millió forint árbevétel mellett 418 millió forint adózott eredményt ért el. 

Ajánló: 264 millió forintba került Szijjártó három repülőútja egy luxusgéppel

Nyitókép: Szijjártó Péter / Facebook

#Gazdaság#szijjártó péter#szijjártó-nagy szilvia#interior-design kft.#mérleg#Belföld

Címlapról ajánljuk