Gazdaság

Váradi József, a Wizz Air vezére szerint mindenki jól járna, ha 45 milliárd forintos bónuszt kapna

rtl.hurtl.hu

2024. május 30. 20:33

Váradit már korábban is kritizálták amiatt, hogy a befektetőkkel is kardoskodott a bónusza miatt, illetve keményebb munkára ösztönözte a kimerült dolgozókat.

Mindenki jól jár, ha ő 100 millió fontos, azaz több, mint 45 milliárd forintnyi bónuszt kap, mondta el Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a City AM-nek. Már korábban is foglalkoztunk az üzletember bónuszával, amit akkor kap meg, ha öt év alatt megötszörözi a cég részvényeinek értékét.

Azt mondta: „Egy holisztikus módszerünk van, amely nemcsak a vezérigazgatót, hanem a vezetőséget, a menedzsmentet, és a cég dolgozóit is jutalmazza”. Éppen ezért „ez mind lecsorog a cég összes alkalmazottjához… mindenki jól jár egy ilyen felállásban”.

A lap emlékeztet: az óriási kifizetés a legmagasabb lenne a londoni tőzsde történetében, ahol a Wizz Airt jegyzik. Ahhoz, hogy ezt megkapja, a Wizz Air részvényárainak 120 fontosra kell nőniük 2028-ig – jelenleg 21 font magasságában állnak.

Korábban arról is beszámoltunk, amikor Váradi visszaszólt az őt kritizáló Ryanair-vezérnek, Michael O’Leary-nek, aki azt mondta egy sajtóbeszélgetésen, hogy „a Wizz Air felső vezetése kamugépekből áll”, és esélye sincs versenyre kelni a piacvezető Ryanairrel.

Váradiról szó esett a Fókusz tavaly májusi adásában is, amely arról szólt, hogy a gazdasági válság közepette is jelentősen növelték vagyonukat a magyar szupergazdagok.

Nyitókép: MTI / Mónus Márton

#Gazdaság#wizz air#váradi józsef#vezérigazgató#bónusz#tőzsde#részvény#london

Címlapról ajánljuk