Gazdaság

Keményen üzent a Wizz Air-vezér a Ryanair vezetőjének

rtl.hurtl.hu

2024. március 4. 14:42

Váradi József szerint a kormány helyesen dönt, ha megvásárolja a Budapest Airportot.

„Nem tudom, kinek mit oktattak matematikából, de nekem azt tanították, hogy a 38 több a 26-nál. Nekünk 38 százalékos részesedésünk van a magyar piacon, míg a versenytársunknak 26. Tehát mi nemcsak jól tudunk, de szeretünk is versenyezni, és ez a jövőben sem lesz másként” – mondta a Világgazdaságnak Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Michael O’Leary, a Ryanair vezetője korábban azt mondta egy sajtóbeszélgetésen, hogy „a Wizz Air felső vezetése kamugépekből áll”, és esélye sincs versenyre kelni a piacvezető Ryanairrel. 

A Budapest Airport megvásárlásával kapcsolatban Váradi József úgy fogalmazott: „Személy szerint azt gondolom, hogy jó törekvés a stratégiai fontosságú infrastruktúrát nemzeti vagy állami tulajdonban tudni. Fontos kiemelni, hogy nem egyedi esetről van szó, a nemzetközi gyakorlatban többször volt már ilyenre példa. Az üzemeltetés kapcsán úgy tudom, a tárgyalások előrehaladott állapotban vannak. Szakmailag jó döntésnek tartom, mert egy nemzetközi reputációval bíró, professzionális üzemeltetőt próbál megcélozni a kormány”.   

Nyitókép: Mónus Márton/MTI

#Gazdaság#váradi józsef#wizz air#ryanair#budapest airport

Címlapról ajánljuk