Gazdaság

Mészáros Lőrinc szállodái bilikre és egy darab vécészűkítőre is állami támogatást kértek

rtl.hurtl.hu

2024. május 9. 12:44

Sikerült kiperelni Mészáros Lőrinc szállodaláncától, hogy mire kértek állami támogatást a Kisfaludy Programban. Meglepő tételek szerepelnek benne. 

Mészáros Lőrinc luxusszállodái bilikre és WC-kefékre is állami támogatást kértek – írta az Átlátszó. Mészáros Lőrinc szállodalánca, a Hunguest Hotels Zrt. 2020-ban majdnem 18 milliárd forintot kapott a Kisfaludy Programból, és a Transparency International Magyarországnak hosszú pereskedés után sikerült megszereznie az erről szóló iratokat.

Azokból kiderült, hogy a szállodalánchoz tartozó hotelek – amelyek többsége több mint egymilliárd forintnyi állami támogatást kapott fejenként – igyekeztek a lehető legapróbb tárgyak beszerzésére is közpénzt igényelni. A hévízi Helios szálloda például egyenként 13 600 forintba kerülő olvasólámpából szeretett volna 630 darabot beszerezni, valamint 210 darab vécépapírtartó- és WC-kefe-szettet egyenként 14 790 forintért.

A Balatonalmádiban található BÁL Resort egy, azaz 1 darab vécészűkítőre és két darab babafürdető kádra is állami támogatást szeretett volna kapni, a vécékefék, olvasólámpák és szagtalan pelenkaszemetesek mellett. A tapolcai Hotel Pelion pedig még 10 darab, egyenként 13 600 forintba kerülő bilire is igényt tartott volna.

Ezekre azonban nem kapták meg az állami támogatást, 

az Átlátszó cikke szerint azért, mert húszezer forintnál olcsóbb eszközök beszerzésére kérték, és az ellentétes volt a szabályokkal.

Nyitókép: Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva's Hotels & Resorts tulajdonosa a Horvátország első, Mariott brand alatt üzemeltetett szállodájáról szóló megállapodás aláírásán az isztriai Ikában 2023. január 27-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

#Gazdaság#mészáros lőrinc#szálloda#állami támogatás

Címlapról ajánljuk