Gazdaság

Nagy változás jött az új otthonfelújítási programban

rtl.hurtl.hu

2024. április 24. 13:13

Még meg sem jelent az otthonfelújítási támogatásról szóló jogszabálytervezet, de egy alapvető igénylési feltétel máris megváltozik. Eszerint nem csak a gázhálózatba bekötött, 1990 előtt épült házakkal lehet majd pályázni a 6 milliós támogatásra – írja a Bank360.hu.

Júniustól indul az a 108 milliárd forintos keretösszegű Otthonfelújítási Program, amelyet április 5-én jelentett be a kormány:


A program keretében nyújtott források június 3-tól igényelhetők a 266 MFB Bank Pont Pluszban.

A program sikeressége érdekében tovább folytatódtak a szakmai és szakértői egyeztetések, amelyek alapján egy fontos feltétel máris megváltozik – írta szerdán a Bank360. Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára arról számolt be, hogy a szakmai egyeztetések és a lakosság részéről érkező megkeresések eredményeképp

a pályázati felhívásból kikerült a családi házak esetében a gázhálózatra kötöttség feltétele, ami jelentősen növeli az igénylők lehetséges körét.

Itt van minden, amit tudni kell az otthonfelújítási programról

Mennyien vehetnek majd részt a pályázatokban és milyen – anyagi, technikai és tartalmi – feltételeknek kell teljesülnie a jelentkezésnél? A szakértő minden kérdésre válaszol:

Így hat majd az ingatlanpiacra az új otthonfelújítási program

Balogh László ingatlanszakértő elmondta a Reggeliben, miért nem érte meg korábban Kádár-kockát felújítani. Az új otthonfelújítási program azonban pont ezekre az épületekre koncentrál majd. Milyen feltételei lesznek a pályázatnak, tényleg csak a családi házak lesznek játékban, vagy az ikerházak is pályázhatnak?


Nyitókép: Híradó

#Gazdaság#otthonfelújítási program#bank360#Kádár-kocka#felújítás#ingatlan#gázfűtés#energetikai korszerűsítés

Címlapról ajánljuk