Gazdaság

Kiderült, melyik bankoknál lehet majd felvenni az otthonfelújítási támogatást

rtl.hurtl.hu

2024. április 22. 19:11

Az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank hozhatja létre az MFB Pontokat, ahol igényelni lehet majd az otthonfelújítási támogatást.

Három bank hozhatja létre azokat az MFB Pontokat, amelyeken keresztül fel lehet majd venni a júniusban induló új lakossági otthonfelújítási támogatást – írja a Bank360.hu.

Sikeresen lezárult a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közbeszerzése az MFB Pont Plusz lakossági hálózat kialakítására. A közvetítői feladatok ellátásának jogát az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte. A hitelintézetek a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait az erre kijelölt bankfiókjaikban teszik elérhetővé az ügyfelek részére – tette közzé az MFB. A Bank360 szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó MFB nyílt, európai uniós közbeszerzési eljáráson választotta ki hitelintézeti partnereit, amelyek a saját, már működő fiókhálózatukon belül végzik az uniós források közvetítését.

A nyertes ajánlattevő összesen 266 MFB Pont Plusz megnyitását vállalta, melyek összesen 134 járásban lesznek elérhetőek. Az első 128 MFB Pont Plusz május 30-ig, a további 138 pedig június 30-ig nyílik meg. A közvetítői szerződés megkötésére várhatóan még áprilisban sor kerül.

Az MFB Pontoknak a lakossági ügyfelek számára azért van különös jelentősége, mert az új Otthonteremtési programban várhatóan június 3-ától igényelhető otthonfelújítási támogatást csak az MFB Pontokon keresztül lehet majd igénybe venni az április 5-i kormányzati bejelentés szerint. Aki tehát jelentkezik az egymilliós önrésszel együtt 7 milliós támogatási lehetőségre (ezen belül 2,5-3,5 millió forint közvetlen támogatás és 2,5-3,5 millió forint kamatmentes hitel), az majd ennek a három banknak a valamelyikén keresztül tud szerződni.

Az új Otthonfelújítási Programról várhatóan a héten jelenik majd meg a jogszabálytervezet, ebből derülhet ki majd sok fontos, még tisztázásra váró részlet az előzetes becslés szerint 20 ezer, 1990 előtt épült, gázfűtéses ház korszerűsítésére elég 108 milliárd forint keretösszegű otthonfelújítási támogatásról – írja a Bank360.hu.

Itt van minden, amit tudni kell az otthonfelújítási programról:


Nyitókép: Gránit Bank

#Gazdaság#otthonfelújítási támogatás#mbh bank#OTP Bank#gránit bank#mfb pont

Címlapról ajánljuk