Gazdaság

Megvan, mikortól lehet jelentkezni az Otthonfelújítási Programra

rtl.hurtl.hu

2024. április 18. 16:52

Az időpont már megvan, mikortól lehet jelentkezni az Otthonfelújítási Programra, a további részleteket pedig a jövő hétre ígérte az NGM.

Ismét csöpögtetett némi információt a Nemzetgazdasági Minisztérium az Otthonfelújítási Programról. Csütörtökön arról számoltak be az MTI szerint, hogy pontosan mikor indul a program: június 3-tól lehet rá jelentkezni az MFB Pontokon.

Az is kiderült, hogy még készül a pályázati felhívás, a tervezetének részleteit pedig várhatóan a jövő héten lehet megismerni.

Fábián Gergely államtitkár az NGM közleményében azt írta, hogy aktívan egyeztet a piaci szereplőkkel. A sikerhez gördülékeny folyamat kell az igényléstől kezdődően, valamint el kell kerülni, hogy áremelések erodálják a támogatást vagy hiányok alakuljanak ki a piacon. Ennek érdekében az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. kialakít egy felületet, amelynek segítségével a leendő pályázó előzetes kalkulációkat végezhet el a várható költségeket és energia-megtakarítást tekintve. Utóbbi megmutatja, hogy a tervezett beruházással elérhető-e a támogatás feltételeként meghatározott, épületenként legalább 30 százalékos primer energiamegtakarítás. A program keretében kivitelezői minősítéssel is segítik a lakosságot a megfelelő szakemberek megtalálásában – mondta.

A kamatmentes hitel a háztartások önerejével együtt akár 7 milliós beruházással járul hozzá a családok otthonának felújításához, amely keretében az épület külső határoló elemeinek hőszigetelése, nyílászárócsere, melegvíz- és fűtésrendszer korszerűsítése valósítható meg akár 3,5 millió forint vissza nem térítendő támogatással.

Itt van minden, amit tudni kell az otthonfelújítási programról


Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba

#Gazdaság#otthonfelújítási támogatás#otthonfelújítási program#felújítás#NGM#nemzetgazdasági minisztérium#fábián gergely

Címlapról ajánljuk