Gazdaság

Játékokat, könyveket és ruhákat is árulna a BKV

rtl.hurtl.hu

2024. március 26. 7:29

A BKV minden lehetséges eszközt bevet bevételei növelése érdekében, meglepő dolgokba fognak. 

Játékokat, könyveket és ruhákat is árulna a BKV, sőt még síncsiszolást is vállalnának, hogy növeljék bevételeiket – írta a Népszava. Az igazgatóság döntése értelmében ezt azért teszik, hogy „még eredményesebbé tegyék a meglévő eszközállomány értékesítését, erősítsék a BKV pozitív megítélését és maximalizálják a lehetséges bevételeket az értékesítési helyek gazdagításával” – idézte a lap a BKV Zrt. közleményét az ügyben.

A BKV azt írta, a cég „hosszú ideje foglalkozik ajándéktárgyak értékesítésével”, és „kiadvánnyal, gyermekjátékkal, ruházati cikkekkel is igyekszünk kiszolgálni az egyre növekvő keresletet”.

A síncsiszolással kapcsolatban a cég közölte, hogy azt évek óta végzik saját részre, hiszen az ehhez szükséges szakmai kapacitással rendelkeznek, és „szeretnénk ezt azon cégek számára is elérhetővé tenni, akik nem rendelkeznek az ehhez szükséges műszaki háttérrel”. Hozzátették, hogy „jelenleg kizárólag tervként szerepel társaságunknál a szolgáltatásbővítés”.

A Népszava jellemzése szerint „meglehetősen ellentmondásos üzleti tervet” készített az idei évre a Budapesti Közlekedési Központ, amit szerdán fog tárgyalni a Fővárosi Közgyűlés. A BKK ugyanis abból indult ki, hogy nem fog csökkeni a menetdíjakból származó bevétel a Lázár János vezette közlekedési minisztériummal kötött, a kölcsönös bérlet elfogadásról szóló megállapodás után – írta a lap. Sőt, abban bíznak, hogy a tavalyi tendenciák alapján 2,1 milliárd forinttal több – összesen 72 milliárd forint – folyik be az idén jegy- és bérleteladásból.

A lap emlékeztet arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester már a megállapodás bejelentésekor elismerte, hogy várhatóan 4-5 milliárd forint menetdíjbevételtől esik a főváros, míg Vitézy Dávid korábbi BKK-igazgató becslése szerint akár „alsó hangon 10- 20 milliárd forintos” is lehet a kiesés. A Népszava információi szerint a BKK abból indul ki, hogy a városvezetés kompenzálja ezt. A cég egyelőre a Népszava kifejezett kérésére sem adott ki jegy/bérleteladási számokat az új tarifarendszer bevezetése óta eltelt időszakra, mondván, még egy hónap se telt el.

Nyitókép: A BKV locsolókocsija locsolja a felhevült vágányokat az újpesti István úton 2022. július 21-én. Az FKF locsolóautói a hőségriadó időszakában folyamatosan, kétszer tizenkétórás műszakban, műszakonként általában húsz gépjárművel locsolják a budapesti közutakat. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

#Gazdaság#bkk#bkv#főváros#budapest#közlekedés

Címlapról ajánljuk