Gazdaság

Több mint egymillió forintos bónuszt ad a Mercedes-Benz a kecskeméti gyárában dolgozóknak

rtl.hurtl.hu

2024. február 28. 19:30

A márciusi bérrel együtt kapják meg a bruttó egymilló forintos fizetéskiegészítést a Mercedes-Benz dolgozói.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetése a lezárt 2023-as év eredményei alapján úgy döntött, hogy bruttó 1 090 000 forintos eredményrészesedési kifizetést biztosít a kecskeméti Mercedes-Benz gyár aktív dolgozói számára. Ezt az egyszeri összeget a márciusi bérrel együtt, április elején fizetik ki, írta a cég közleményében.

Az MBMH tavaly óta dolgozóinak közvetlen részesedést biztosít a vállalat sikereiből, ezzel is megköszönve az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő teljesítményüket.

A szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében az összeg mértékét a kecskeméti vezetőség által meghatározott helyi mérőszámok is alakítják. Ezek mindegyike pozitívan befolyásolta a kifizetendő összeg alakulását. A gyár vezetősége köszönetet mondott a dolgozóknak és kiemelte, hogy a gyár sikerének alapjait közösen, csapatként fektették le.

A kifizetendő összeg várható mértékét a 2024. február 22-én közölt, 2023-ra vonatkozó csoportszintű pénzügyi eredmény alapján határozták meg. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár mintegy 4500 főt foglalkoztat, és tavaly több mint 174 000 járművet gyártott.

Nyitókép: Mercedes CLA Shooting összeszerelése a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában 2015. március 25-én. A gyárban három éve kezdték meg a B-osztályú, 2013-ban a CLA, majd 2015-ben a CLA Shooting autók gyártását. MTI Fotó: Ujvári Sándor

#Gazdaság#mercedes-benz#autógyár#kecskemét#bónusz#fizetés#dolgozó#szakszervezet#cég

Címlapról ajánljuk