Gazdaság

A Főtaxi nyugtatja a sofőrjeit: Az Uber visszatérésével ők is jobban járnak

rtl.hurtl.hu

2024. február 28. 20:30

Egyelőre nem  tudni, hogy a Főtaxinak mennyire sikerült megnyugtatnia sofőreit az Uber visszatérésével kapcsolatban.

Egy belső levélben próbálta megnyugtatni sofőrjeit a Főtaxi, hogy az Uber visszatérésével ők is jól fognak járni. A Redditen terjedő levél hitelességéről a Telex győződött meg. A Főtaxi azt írta nekik, hogy a nyilvánosságot megelőzően szerették volna elsőként a taxis közösségüket tájékoztatni a levéllel.

Mi is beszámoltunk arról, hogy az Uber visszatér a magyar piacra, és a jövőben a Főtaxi-csoporttal együttműködésben üzemelteti a taxiszolgáltatást.

A levélben azt írja a Főtaxi, hogy a sofőröknek ez az együttműködés még több fuvart és bevételt jelent majd, de ennek okait nem részletezik. „A veletek történő elszámolás módja nem változik. A tagdíj mértéke változatlan, befizetésük a meghatározott időintervallumban történik a jövőben is”, írták.

Az Uber sajtóosztálya azt írta: A Főtaxi applikációt és szolgáltatását az Uber tervezett belépése nem érinti. A Főtaxi alkalmazása ugyanúgy fog működni, mint eddig, emellett lesz elérhető az Uber alkalmazás, amivel az Uber sofőrjeit lehet hívni, akik Uber Taxival szállítják az utasokat”.

Nyitókép: A FŐTAXI Zrt. épülete előtt taxi gépkocsik hosszú sora várakozik a gépkocsivezetők pihenőidejében a főváros VIII. kerületében, a Kerepesi út melletti szervizúton. Fotó: MTVA / Bizományosi: Jászai Csaba

#Gazdaság#főtaxi#sofőr#uber#visszatérés#taxi#budapest

Címlapról ajánljuk